14°C

Tanja Žagar: Ne smemo obupati, ohraniti moramo upanje in optimizem

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
AVTOR
P.Z. /
KOMENTARJI
17
Priljubljena pevka je po zmagi v 3. sezoni šova Zvezde plešejo pripravila koncert 'Ples z zvezdami'. K sodelovanju je povabila uveljavljene slovenske profesionalne plesalce latinskoameriških in standardnih plesov, program pa so še dodatno popestrili gostje Miha Zupan, Špela Grošelj, Tinkara Fortuna, Igor Mikič in drugi. Pevsko-plesni spektakel si boste lahko ogledali ta petek ob 20. uri na POP TV.

Tanja Žagar je na koncertu predstavila svoje največje uspešnice in nekaj najbolj atraktivnih plesnih točk iz šova Zvezde plešejo. S koncertom je obeležila petnajst let samostojne pevske poti, hkrati pa je šlo za prvi koncert v Sloveniji, ki je bil izveden z indukcijsko zanko, s katero je bil omogočen ogled v živo tudi gluhim in naglušnim osebam.

Tanja je ponosna, da je s soustvarjalci izpeljala spektakel, ki je nastopajočim in obiskovalcem ostal v lepem spominu.
Tanja je ponosna, da je s soustvarjalci izpeljala spektakel, ki je nastopajočim in obiskovalcem ostal v lepem spominu.FOTO: osebni arhiv

Pevsko-plesni spektakel Tanje Žagar si boste lahko na televizijskih zaslonih ogledali že ta petek, 18. septembra, ob 20. uri na POP TV.

Nekaj mesecev po koncertnem spektaklu v Tivoliju se je zvezdnica za naš portal spomnila lepih trenutkov in ob tem povedala:"Ob misli na plesno-pevski dogodek me predvsem prevzame velika želja po tem, da bi lahko ta spektakel še kdaj ponovila. To, da bom po mariborskem in ljubljanskem koncertu v Hali Tivoli s turnejo nadaljevala, je bilo seveda v planu, a so žal razmere pripeljale do tega, da to ni bilo možno. In tako je bil moj veliki šov 'Ples z zvezdami' konec februarja še zadnji koncert, ki sem ga imela."

Pevka kljub temu pravi, da je vseeno hvaležna, da ga je s soustvarjalci sploh še lahko izvedla, saj bi ga, če bi bil načrtovan za teden dni kasneje, morali odpovedati: "Ob vseh pripravah, ob vsem delu, vajah, treningih, ogromnem številu sodelujočih, nastopajočih ... Ob vsem, kar je ta projekt zahteval, bi bila to res velika škoda."  Tanja je izredno vesela, da je ta prelepa in nepozabna plesno-glasbena zgodba posneta, saj je bila to njena velika želja že kar nekaj časa."Tudi teh občutkov, kako je delati s pravimi profesionalci, kot so naše plesne zvezde latinskoameriških in standardnih plesov, ne bom pozabila nikoli. Res je za nami prav posebna, zelo navdihujoča zgodba," je še dodala.  

PREBERI ŠE
Energična Tanja Žagar v štajerski prestolnici priredila pravi glasbeno-plesni spektakel

Najljubši spomin na dogodek Tanji ostaja pogled na njeno predrago občinstvo: "Vsekakor mi s tega koncerta še posebej ostajajo v srcu vsi pogledi na tribuno, kjer so mi navdušeno ploskali, me pozdravljali in mi mahali gluhi in naglušni obiskovalci. Kar nekaj njih pa je z menoj celo nastopilo."Razkrila je, da se je po pogovorih zMiho Zupanom, s katerim sta skupaj stala v superfinalu šova Zvezde plešejo, namreč odločila, da bodo skupaj z njeno ekipo izvedli koncert, ki bo prilagojen tudi gluhim in naglušnim, ki sicer nimajo možnosti obiskovati tovrstnih prireditev. In tako je bil ta koncert izveden z indukcijsko zanko, dva tolmača pa sta ga sproti prevajala v slovenski znakovni jezik. Tanja je zaradi tega dosežka izjemno ponosna:"S tem smo naredili velik in pomemben korak, ki mu bo, upam, v prihodnje sledil še kdo. Jaz obljubim, da to ni bil moj zadnji koncert, ki so ga lahko prišli poslušat tudi gluhi in bom v bodoče še skrbela za to, da tudi ljudem, ki ne slišijo, omogočim v živo doživljati moje koncerte."

Pevsko-plesna izkušnja je bila za vse sodelujoče nepozabna.
Pevsko-plesna izkušnja je bila za vse sodelujoče nepozabna.FOTO: POP TV

Priljubljena glasbenica se je dotaknila tudi trenutnega stanja, ki do zaposlenih v zabavni industriji ni najbolj ugodno: "Žal možnosti za izvedbo koncertov, kakršnih smo bili vajeni, v tem trenutku ni, a z mojo ekipo že kujemo načrte, kako vseeno delati dalje in obdržati stik s publiko tudi v živo, pa čeprav na zelo drugačen način."

PREBERI ŠE
Tanja Žagar na koncertu poskrbela tudi za gluhe

Tanja pravi, da resnično upa, da vas bo lahko kmalu povabila na kakšen mini koncert. Saj se, kljub temu, da se je vse obrnilo na glavo, še vedno trudi ustvarjati naprej:"Menim, da ne smemo obupati, ampak vseeno ohraniti upanje in tisti optimizem, s katerim človek lažje prebrodi tudi takšna krizna obdobja. Zato sem v tem času izdala dve pesmi in dva nova videospota. Prvega za pesem 'Moj roman', drugega pa za eno mojih najbolj romantičnih pesmi 'Za cili život', ki jo prepevam v duetu s klapo Šufit in je postala pravi hit letošnjega poletja."Žagarjeva ob tem razkriva tudi svoje načrte za prihodnost: "Tretja nova pesem s svojim spotom prihaja v naslednjih dneh. Konec leta si namreč želim izdati šesto ploščo."