16°C

Tara Zupančič naredila izpit za motor: Srečna do neba!

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
AVTOR
A.R. /
KOMENTARJI
51
Tara Zupančič, voditeljica oddaje Zvezde plešejo in rubrike POP IN, je pred dnevi praznovala 32. rojstni dan. Eno od želja si je uresničila kar sama, in sicer je uspešno opravila izpit za motor.

Tara Zupančič je naredila izpit za motor.
Tara Zupančič je naredila izpit za motor.FOTO: osebni arhiv

Tara Zupančičje izpit za motor naredila včeraj, in sicer v prvem poskusu."Lahko bi rekla, da je to rezultat "koronskega" obdobja, saj nisem nikoli prej imela toliko časa, da bi se ga lotila. No, pa tudi poguma in volje. Sedaj pa so se vse stvari sestavile in tako sem se najprej celo karanteno učila cestnoprometne predpise (CPP,) nato pa šla še v avtošolo, kjer sem se praktično prvič usedla na motor in naučila voziti. Res sem imela vrhunskega inštruktorja, ki me je vodil čez celoten proces in sem z dobro voljo obiskovala ure vožnje," je za 24ur.com povedala simpatična voditeljica šova Zvezde plešejo.

Z motorji je bila obkrožena že kar nekaj časa in je že od malega pogledovala za njimi. "Verjetno me je nad njimi navdušila mami, saj si je tudi ona vedno želela voziti. Ali pa stari ata, ki je imel doma moped (nasmeh), mogoče pa moj prvi fant, tudi z mopedom seveda (smeh). No, zadnje leto pa sem še nekoliko poglobila to ljubezen, saj sem vstopila v precej motoristično 'familijo' in bila kar 'intenzivna' sopotnica. Tako pri vožnji kot pri debatah o motorizmu (nasmeh)."

Simpatična voditeljica je ravno dva dni po rojstnem dnevu opravila izpit za motor.
Simpatična voditeljica je ravno dva dni po rojstnem dnevu opravila izpit za motor.FOTO: osebni arhiv

Veselo novico, da je ponosna lastnica novega motorja in izpita, je delila tudi na družbenih omrežjih: "To je moja Honda. Ime ji je Muca. Prišla je skupaj z mojim izpitom in če bi mi kdo rekel, da se mi bo uresničila želja, ki se mi še danes zdi rahlo surrealna, bi mu rekla, da je zmešan. Ampak za motorizem rabiš tudi to, v malih dozicah, seveda, pa še malo poguma, veliko volje in ljudi, ki te podpirajo. Aaaaah ja - Srečna do neba!!!"

 

Tara Zupančič z novim motorjem
Tara Zupančič z novim motorjemFOTO: osebni arhiv

Pravi, da sicer ni prav velika ljubiteljica adrenalina in da ima raje kot noro hitrost brezskrben užitek in vetrič v laseh. "Slabe izkušnje z motorji nisem imela - in naj tako tudi ostane! Seveda je potrebna zelo zdrava pamet in previdnost na cesti, da se lahko varno voziš."

Prve kilometre z motorjem in izkušnje bo najprej nabirala v okolici svojega doma: "Moja prva vožnja z motorjem je bila iz Trzina (torej iz trgovine) do Šentvida (do doma). Prve vožnje bodo bolj v okolici doma - pa naj se sliši smešno, najbrž bo to kar čez Horjul. Tam je luštna cesta, za prve samostojne ovinke bo odlična. Seveda pa potem kasneje, ultimativna želja, ki jo verjetno uresniči vsak, ki začne voziti motor - na morje! (nasmeh) Sicer pa sem čista začetnica in zato potrebujem še veliko kilometrov, da osvojim to čudovito reč, kot je motorizem. Se veselim vseh poti, ki me čakajo."

Simpatična Gorenjka, ki je 8. avgusta praznovala 32. rojstni dan, poletje preživlja bolj v domačem kraju, z manjšimi izleti po Sloveniji, pa tudi malo je skočila do Hrvaške: "Morja je bilo sicer zame premalo, ampak so letos druge stvari v ospredju. Nova znanja in novi izzivi."