Domača scena

Tjaša Dobravec: Cirque du Soleil je nepozabna izkušnja za gledalce in artiste

Ljubljana, 27. 02. 2024 20.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Alen Podlesnik, K.A.
Komentarji
7

Le vrhunski talent je vstopnica za ekipo cirkusa Cirque du Soleil. Že 40 let izzivajo meje domišljije gledalcev, v preteklih letih so na šestih kontinentih navdušili že več kot 400 milijonov gledalcev, tudi zmagovalko sedme sezone šova Slovenija ima talent, akrobatko Tjašo Dobravec. Po zmagi na našem odru je kar tri mesece preživela z umetniki ekipe in se učila od najboljših. Vrhunski akrobati in klovni se bodo na evropski turneji konec leta ustavili tudi v naši prestolnici, načrtujejo pa šest ponovitev predstave Corteo.

Tjaša Dobravec, ki se je spominjamo kot zmagovalke sedme sezone šova Slovenija ima talent, je svoj talent dobro unovčila. Uresničile so se ji sanje in sodelovala je s cirkusom Cirque du Soleil. "Z njimi sem delala na enem projektu v Andori in izkušnja je bila zame neverjetna iz dveh pogledov. Bila je profesionalna, s čimer mislim na odnose med artisti in tudi med artisti in direktorji. Obenem je bil to vrhunski nivo, saj moraš biti tako fizično kot tudi psihično pripravljen," je zaupala plesalka, hkrati pa poudarila, da tudi to ni dovolj. "Moraš biti še kreativen, odprt, da se učiš ali da se tedne pred predstavo naučiš nove discipline. Tam je možno vse," je dodala. 

Pa je bilo težje priti do točke, ko so jo sprejeli, ali je bilo težje tam dejansko nastopiti? "Da prideš do tam, ni lahko. Moraš imeti nekaj posebnega, da si lahko del njih. Biti tam je težko, ampak prav zato, ker je tako težko, je tudi tako dobro. Ponosen si, da greš lahko čez to in ne morem se odločiti, kaj je bilo težje," je priznala. "Cirque du Soleil je nepozabna izkušnja tako za gledalce, ki šov gledajo, kot tudi za performerje. Zdi se mi, da te kar potegne v ta svet, predvsem zaradi izjemne scene in vsega, kar pride zraven. Sama sem se počutila napolnjeno," je razkrila.

Zmagovalni nastop Tjaše Dobravec
Zmagovalni nastop Tjaše Dobravec FOTO: Miro Majcen

Do takšnega dela človek ne more priti kot s poslano prošnjo za študentsko delo na pošti, Tjaši je vrata odprl šov Slovenija ima talent. "Kontaktirali so me par mesecev po zmagi na Talentih, prav zaradi moje točke v šovu. Mislim, da, če želiš uspeti, moraš na ta šov, ker meni so se odprla vrata," je prepričana in obenem pozvala vse k prijavi v novo sezono. 

Svetovno znani cirkus, v katerem je Tjaša nastopila, se letos znova vrača v Slovenijo. Kakšno predstavo lahko pričakujemo od njih, sicer ne ve, zagotovo pa je prepričana v eno. "Kaj točno pripravljajo, ne vem, to so vedno skrivnosti cirkusa. Lahko pa zagotovim, da nikogar ne bo razočaralo," je povedala. Vrhunski akrobati in klovni se bodo v okviru evropske turneje pri nas ustavili konec leta, načrtujejo pa šest ponovitev predstave Corteo.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

viking76
28. 02. 2024 08.56
+1
To je laž! Tudi če imaš vrhunski talent te lahko ne izberejo, če tvoj obraz ne paše v ekipo. Poglejte dokumentarec kjer vse razložijo.
Sailer2
28. 02. 2024 10.00
sej nagrada je pa tudi toliko visoka, da preživiš z njo recimo za pol sezone evropa pokala v smucanju, v dveh disciplinah, ter da že obvladaš sceno predhodno, to pomeni brez treningov ✍️🤣
bor99
27. 02. 2024 21.49
-3
a date lahko kakšno bolj spoštljivo fotografijo?
bor99
28. 02. 2024 09.47
+0
ArkaMast
27. 02. 2024 21.37
+6
Dobra je. Vsaka čast.
slimy12
27. 02. 2024 20.57
+1
raztegnla se je
Sailer2
27. 02. 2024 20.51
-5
bravo, prišla si v cirkus, sedaj se pa še mal bolj raztegni za fotografe, da bo mogoče še kak evro feč 🤣