Domača scena

Talentka Tjaša Dobravec nastopa v glavni vlogi produkcije Cirque du Soleil

Ljubljana, 13. 07. 2022 08.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Zmagovalki sedme sezone priljubljenega šova Slovenija ima talent se uresničujejo sanje. Postala je prva slovenska umetnica v zgodovini, ki je bila izbrana za glavno vlogo v predstavi cirkusa Cirque du Soleil. ''Ekipa je čudovita. Sprejeli so me z velikim spoštovanjem do mojega dela,'' je za naš portal povedala plesna akrobatka.

Julij je za Tjašo Dobravec izjemno pester mesec. Dekle, ki se je predstavilo v šovu Slovenija ima talent in tam tudi zmagalo, je namreč del predstave Cirque du Soleil MV v Andorri la Velli. 27-letna slovenska umetnica je ena od treh glavnih likov v tej novi in edinstveni cirkuški produkciji. Zmagovalka šova je prva slovenska umetnica v zgodovini, ki je bila izbrana za glavno vlogo v predstavi priljubljenega cirkusa. Ta nova in ekskluzivna predstava združuje akrobacije, ples, zabavo, glasbo in DJ sete z naelektrenim ambientom, ki vabi občinstvo, da sodeluje in postane aktiven gledalec in tudi udeleženec.

Predstava poteka v posebej pripravljenem pokritem prostoru s kapaciteto pet tisoč oseb, na javnem parkirišču na Prada Casadet. Prizorišče se nahaja neposredno nasproti upravnega sedeža vlade Andore. Tjaša je za 24ur.com ponudila vpogled v produkcijo velikega cirkuškega projekta in delila podrobnosti svoje vpletenosti v predstavo ter nam dovolila pokukati v zakulisje. 

Tjaša, zmagovalka šova Slovenija ima talent
Tjaša, zmagovalka šova Slovenija ima talent FOTO: Miro Majcen

Kako so potekale priprave na nastop? Koliko vaj si imela in kako dolgo je vse skupaj potekalo?

Individualne vaje za glavno točko spirale so sprva potekale prek videa in z njimi smo začeli marca. 14. junija pa smo v Andori začeli s skupinskimi vajami in povezovanjem celotnega šova. Bilo je zelo intenzivno, saj nismo imeli veliko časa. Trenirali vsak dan od desetih pa do enih zjutraj.

Si imela proste roke pri sestavljanju koreografije?

Koreografija izhaja iz mojih gibov, ki smo jih skupaj z koreografinjo in artistično direktorico povezali v osemminutno točko.

Kako si se ujela z ekipo?

Ekipa cirkusa je čudovita. Sprejeli so me z velikim spoštovanjem do mojega dela. Prejela sem veliko pohval iz strani direktorjev. Osebno pa se me je najbolj dotaknilo, ko je 'oče' Cirque du Soleil prišel do mene in povedal, da ga je moj nastop ganil do srca in da je zelo hvaležen, da sem del projekta. 

Kaj te je najbolj presenetilo pri sodelovanju z njimi?

Poleg tega, da so zelo profesionalni in da smo v 14 dneh postavili celotni šov, kar je skoraj nemogoče, me je najbolj presenetil odnos direktorjev in koreografov do nas artistov. Res smo deležni velikega spoštovanja, spodbujanja, motiviranja in toplih besed v težkih trenutkih. Cirque du Soleil ni le moj poslovni projekt, smo bolj kot velika družina, s katero ustvarjamo in premikamo meje nemogočega. 

Cirque du Soleil je imel v pandemiji precej težav (odpustili so večino zaposlenih), je to kaj vplivalo nanje?

Ni bilo lahko, vendar niso obupali in tako kot veliko podjetij v tem času garajo naprej v pogojih, ki so vse prej kot lahki.

Kakšni so načrti za naprej? Boš z njimi potovala, nastopala?

Odprlo se mi je veliko vrat in trenutno nimam časa premišljevati, katero pot naj izberem. Vsekakor pa zgodba s Cirque du Soleil še ni končana. 

Tjaša se z veseljem spominja svojih začetkov v priljubljenem šovu.
Tjaša se z veseljem spominja svojih začetkov v priljubljenem šovu. FOTO: POP TV

Kako ti je Slovenija ima talent pomagala pri uresničitvi sanj? 

Podpora Slovencev mi še vedno daje moč, da nadaljujem svojo pot in zaupam v svoje znanje. Zelo velikokrat se spomnim svojih začetkov, ko še nisem verjela vase in v svoje sposobnosti in si niti predstavljala nisem, da dejansko lahko dosežem svoje sanje. Zaradi oddaje Slovenija ima talent sem pridobila veliko izkušenj z nastopanjem pred kamerami in na drugih dogodkih. To mi zdaj še kako prav pride. 

Meniš, da si takrat s svojim nastopom navdušila mlade za ples na drogu? 

Prejela sem veliko sporočil. Učila veliko otrok in mladih motiviranih glav. Tako da, ja, mislim, da sem ples na drogu predstavila v drugačni luči in s tem navdušila ljudi, da se preizkusijo v tem športu.

Zakaj naj se drugi prijavijo na Slovenija ima talent?

Ker s tem ne morejo nič izgubiti, lahko pa veliko pridobijo. Vsem želim veliko poguma in sreče v oddaji.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

gorencdask
13. 07. 2022 11.56
+3
Bravo Tjaša ! V primerjavi z raznimi kvaziumetniki podprtimi s strani države tukaj pri nas, je tole izjemen dosežek.
ćurkl
13. 07. 2022 10.56
+5
devlon
13. 07. 2022 10.50
zakaj pa ne. Do penzije bo zagotovo še kaj drugega počela.