Domača scena

Tudi znani Slovenci reciklirajo pri šolskih potrebščinah otrok

Ljubljana, 05. 07. 2024 20.27 | Posodobljeno pred 12 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Ota Širca Roš, K. Z.
Komentarji
0

Naša medijska hiša v juliju znova podpira zbiranje šolskih potrebščin za socialno šibkejše in 25. julija bomo izpeljali prostovoljsko akcijo. Za marsikoga namreč začetek počitnic pomeni novo skrb, kako priskrbeti otroku šolske potrebščine za novo šolsko leto. Z ne samo denarnicam, pač pa tudi okolju prijaznimi nasveti pa lahko svojim otrokom pomagate starši. Ker nekateri vsako leto kupujejo nove stvari samo zato, ker mislijo da bodo potem kul ... Pa so res?

"Ne, v bistvu samo škodujejo planetu in denarnicam staršev," nam je na vprašanje odgovorila Marli Piletič Železnik, hči igralke Tjaše Železnik, ki je dodala: "Meni se zdi, da so ti otroci kar ozaveščeni in si ne želijo le vseh novih stvari." Marli nam je ob tem zaupala, da ima isto šolsko torbo že dolgo časa, ker pa je še vedno uporabna, se ji zdi, da ni potrebe za novo. Ob torbi reciklira še peresnico, nalivno pero, radirke in svinčnike.

V novem šolskem letu pa bo potrebščine recikliral tudi Jonatan Matjažič, sin igralke Maje Martine Merljak, ki pravi, da bo iz 2.b v 3.b odnesel barvice in radirke, škarje pa potrebuje nove. Njegova mama nam je zaupala, da reciklirajo ovitke za zvezke, ker pa je že naročala potrebščine za novo šolsko leto, ve, da bo sin znova uporabil šilčke, barvice in šolsko torbo, ki jo je Jonatanu kupil dedek, ki se je pred nakupom dobro pozanimal, izbral pa je zelo dobro, ki jo bo lahko osnovnošolec še uporabljal, saj je lepo ohranjena.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.