Domača scena

Ustvarjalci filma Šepet metulja slavnostno prejeli prvo zlato rolo

Celje, 10. 11. 2023 20.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Alen Podlesnik
Komentarji
0

Zgodbo o najstniku z avtistično motnjo, ki kljub predsodkom in oviram šolskega sistema dokaže, da zmore, si je ogledalo že 38 tisoč ljudi. Ustvarjalci filma Šepet metulja so v celjskem Cineplexxu slavnostno prejeli prvo zlato rolo. Režiser Alen Pavšar pa pravi, da je izjemno ponosen na ekipo, in da je priznanje dokaz, da znajo narediti dober, gledljiv film z močnim sporočilom.

Med tistimi, ki so se udeležili slavnostne podelitve zlate role, je bila tudi Ana Praznik, ki je v filmu tudi zaigrala. "Ukvarjali smo se s teksti, z igro, da bo avtentično zaigrano in bo scena takšna, kot si jo je režiser zamislil...," pravi igralka, ki ni niti pomislila na to, da lahko film doživi takšen uspeh. Kot dodaja, dobiva že od premiere veliko pozitivnih sporočil, ob tem pa se spomni enega, ki jo je še posebej ganilo: "Ena mamica mi je na Instagramu pisala, da ima dva otroka na spektrumu doma in je rekla, da je tako hvaležna za ta film, ker se končno ne počuti samo. Da je nekdo vse te njene žalosti, travme, težke trenutke, ki jih je doživljala skozi izobraževanje svojih otrok tudi ovekovečil in začel govoriti o tej temi. Predvsem za take zgodbe sem zelo hvaležna, ker se ljudje moramo čutiti slišane in imeti občutek pripadnosti. Mislim, da je ta film več kot film."

Podelitev priznanja filmu Šepet metulja.
Podelitev priznanja filmu Šepet metulja. FOTO: Andraž Purg

Ob namigovanju, da bi se lahko gledalci razveselili še drugega dela filma Šepet metulja, Mitja Ritlop in Ana pravita, da sicer o tem ne vesta še nič, a bi se ga oba veselila, če bi se izkazalo, da se bo res zgodilo. Voditeljica ob tem doda, da se je ekipa med samim snemanjem šele spoznavala, ker pa se sedaj res dobro poznajo, bi bilo snemanje drugega dela toliko boljše. "Sprostili smo se bolj proti koncu filma in potem kasneje," nam je še razkrila.

Ustvarjalci pa ob prvi zlati roli že napovedujejo, da bi se lahko zgodila še druga in tretja zlata rola. Film si je namreč ogledalo že več kot 38 tisoč ljudi, število ogledov pa vztrajno raste, hvaležni pa so za prav vsakega gledalca. Vsi, ki so sodelovali pri nastajanju filma so veseli, da je občinstvo tako pozitivno sprejelo drugačnost, ki je v družbi veliko krat skrita. 

Igor Pecoler, Ali Ogrizek, Alen Pavsar, Mateja Zorko Pavsar, Rok Skale
Igor Pecoler, Ali Ogrizek, Alen Pavsar, Mateja Zorko Pavsar, Rok Skale FOTO: Andraž Purg

"Večini je bil film všeč, čeprav se najde tudi kdo, ki mu ni bil, ampak tistih ne gledam. Gledam tiste, ki o meni povejo nekaj dobrega. Tisti, ki o meni slabo govorijo, pa jih nima smisla poslušati," pa o odzivu v šoli in okolici pravi glavni protagonist Ali Ogrizek, ki dodaja, da bo z veseljem sprejel vlogo tudi v morebitnem drugem delu filma.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.