Domača scena

Dobrodelni na 24-urnem veslanju tudi Peter, Luka in Tadej!

Ljubljana, 20. 05. 2018 12.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V ljubljanskem centru za funkcionalno vadbo je potekalo zdaj že tradicionalno 24-urno dobrodelno veslanje. Za dober namen so tretjo leto zapored združili moči člani športnega centra ter številni podporniki. Med njimi je bilo tudi kar nekaj zvezdniških obrazov.

Na 24-urnem dobrodelnem veslanju so zbrali 2300 evrov za štiri otroke, ki so ostali brez staršev in bi zaradi zapadlih dolgov skoraj ostali brez doma.
Na 24-urnem dobrodelnem veslanju so zbrali 2300 evrov za štiri otroke, ki so ostali brez staršev in bi zaradi zapadlih dolgov skoraj ostali brez doma. FOTO: D.K.

Prireditev je odprla Anita Ogulin iz Zveze prijateljev mladine Moste Polje, ki je sodelujoče seznanila, da se bodo zbrana sredstva darovala štirim otrokom, ki so ostali brez staršev in bi zaradi zapadlih dolgov skoraj ostali brez doma.

Dogodka se je udeležilo več kot 350 ljudi, med njimi številni znani Slovenci. Rekreativnim veslačem se je tako pridružil nekdanji olimpijec Iztok Čop, voditelj na POP TV Peter Poles, sodnik v MasterChefu Luka Jezeršek, glavni igralec Reke ljubezni Tadej Pišek, pevec Marko Vozelj, bivši nogometaš, trener in selektor Srečko Katanec, manekenka Nives Orešnik ter številni drugi.

Po sistemu "vsak preveslan kilometer šteje en evro" so veslači tako zbrali 2300 evrov, ves čas veslanja so darovali tudi drugi obiskovalci dogodka. Donacije so še odprte, tako da bo končni znesek še višji.

V petih letih delovanja so v športnem centru Reebok CrossFit Ljubljana v sodelovanju z gospo Ogulinovo in ZPM Moste Polje pomagali številnim družinam v socialni stiski. Z veslanjem in drugimi dobrodelnimi akcijami so tako zbrali že več kot 20 tisoč evrov, s katerimi so pomagali pri štipendiranju otrok iz socialno šibkih družin in pri plačilu zapadlih položnic, ki jih družine niso zmogle poravnati.

 

 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.