Domača scena

Voditeljica Katja Jevšek o prvem letu s hčerko: Luna Lu je prava šefica

Ljubljana, 02. 04. 2024 06.00 | Posodobljeno pred 16 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Taya Damjan
Komentarji
0

1. aprila se je pred televizijske ekrane vrnila priljubljena voditeljica vremena Katja Jevšek. V začetku aprila lani je namreč prvič postala mama hčerki Luni Lu, ki se ji je v zadnjem letu tudi v celoti posvetila. Sedaj se je simpatična voditeljica vrnila na delovno mesto, ob tem pa smo jo povprašali, kako se znajde v dolgo želeni življenjski vlogi, kaj so v prvem letu malčice vse doživeli in o občutkih ob vrnitvi pred kamere.

Katja Jevšek je že uživala v vodenju prve vremenske napovedi, po tem ko se je vrnila s porodniškega dopusta. Simpatična voditeljica vremena se je v zadnjem letu posvečala predvsem materinstvu in družini, saj imata s partnerjem skoraj eno leto staro hčerko Luno Lu. Na svet je namreč prijokala lani 3. aprila in Katja pravi, da je od takrat center njunega življenja.

Katja Jevšek s hčerko Luno Lu
Katja Jevšek s hčerko Luno Lu FOTO: Osebni arhiv Katje Jevšek

Se ti je bilo težko vrniti na delo sedaj, ko imaš doma hčerko, s katero sta bili minulo leto, verjamem, praktično ves čas skupaj?

Res sem vesela, da sem se vrnila na delo in med ljudi, a imam vseeno cmok v grlu, tako kot verjamem, vsaka mama pred mano. Zelo sem hvaležna, da imamo v Sloveniji možnost enoletnega porodniškega dopusta, saj ni povsod po svetu tako. In ta čas je res zlata vreden. Jaz sem ga izkoristila do konca. Malo smo potovali, se veliko igrali, največ pa smo se crkljali.

Kamer si od nekdaj vajena, pa je vseeno vrnitev po enem letu prinesla kaj nervoze, pričakovanja? Česa se ob vrnitvi najbolj veseliš?

Po 23 letih vodenja skorajda ne bi smela biti nervoza, a vseeno. Pred tednom dni sem se spraševala, ali se bom sploh še znala obrniti, hoditi v petah, bo teklo vse gladko ali se mi bo zatikalo? Po drugi strani pa sem komaj čakala, da si bomo lahko z gledalci spet mahali. 

Luna Lu ne bo več dojenčica, saj bo jutri dopolnila eno leto. Pripravljaš kakšno posebno praznovanje?

Verjamem, da ji bo drugo leto vse bolj zanimivo. Jutri se ji bo zdelo, da je dobila obiske, le da bodo zraven še baloni, darila in torta. Gostom smo že povedali, da bo zabava trajala od 16h do 18h, ker potem mora princeska v posteljo. 

Kako si boš zapomnila prvo leto z najlepšim nazivom, ki si si ga tako zelo dolgo želela?

Dobila sem pravo šefico. Majhno, nabrito, zvedavo, zabavno in zelo srčno. Še vedno se sprašujeva, kateri angelček nama jo je poslal. Ati pravi zase, da ima novo ime, Srečko. 

Veljaš za dobrovoljno osebo, kakšna pa bi rekla, da je Luna Lu?

Luna Lu je izredno vesela deklica. Pleše, poje, vriska, vse nas razveseljuje in nasmeji do solz. Je zala punčka, rada deli stvari in vsakemu podari nasmeh. Pravijo, da je zabavna po mamici, natančna po atiju. Če najde še tako majhno drobtinico, jo skrbno pospravi v usta.

Luna Lu je prvič barvala pirhe.
Luna Lu je prvič barvala pirhe. FOTO: Osebni arhiv Katje Jevšek

Kaj najraje počnete skupaj?

Vse, ker drugače ne gre, mi trije smo eno. Zadnje čase obožuje kuhalnico. Zadnjič smo kuhali rižoto, je z njo pomagala mešati, potem pa je z njo tudi jedla. In čisto vse je pojedla.

Ko smo ravno v prazničnem času, je Luna Lu že pomagala pri barvanju pirhov?

Ati je kupil vse potrebno in potem sta zavihala rokave. Zasedla sta celo kuhinjo in ustvarjala. Rezultat pa so najlepši pirhi na svetu.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni