Domača scena

Začelo se je 6. tekmovanje S. Pellegrino Young Chef Academy

Ljubljana / Milano, 05. 03. 2024 18.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Začela se je že 6. edicija tekmovanja S. Pellegrino Young Chef Academy, ki mladim nadarjenim kuharjem ponuja novo priložnost na svetovnem kulinaričnem trgu. Na lanskem tekmovanju sta našo deželo odlično zastopala novi sodnik v našem šovu MasterChef Slovenija Mojmir Šiftar in Žiga Koprivec. Kdo bo izbran letos in bo glas Slovenije ponesel v svet?

Slovenski kuharski mojstri imajo ponovno priložnost, da dokažejo, kako dobro se Slovenci znajdemo za štedilniki. Začelo se je namreč že 6. svetovno tekmovanje S. Pellegrino Young Chef Academy, ki predstavlja najpomembnejše tekmovanje mladih chefov na svetu. Vse do junija se bodo mladi kulinarični ustvarjalci, stari manj kot 30 let, potegovali za priložnost na svetovnem kulinaričnem odru. Za zmago bodo morali navdušiti sedem uglednih in mednarodno priznanih kuharskih mojstrov in mojstric.

Začelo se je 6. tekmovanje S. Pellegrino Young Chef Academy
Začelo se je 6. tekmovanje S. Pellegrino Young Chef Academy FOTO: Arhiv organizatorja

Zmagovalec bo imel priložnost dobiti vpogled v globalno kulinarično sceno, vzpostaviti stike z najpomembnejšimi chefi na svetu, obenem pa pridobiti kopico novega znanja, sodelovati z izjemnimi mentorji, posledično pa stkati tudi povezave in prijateljstva z mladimi kolegi z vsega sveta. Zadnja izdaja tekmovanja je zabeležila rekordno število udeležencev, saj se je v 15 regijskih finalnih tekmovanj uvrstilo več kot 166 kuharjev, za zmago pa niso potrebne le resnično izjemne kuharske sposobnosti in vrhunska ustvarjalnost, ampak mora biti to oseba, ki lahko postane generator pozitivnih sprememb v svetu gastronomije. Kdo nas bo letos zastopal in ime Slovenije ponesel v svet?

Nova sezona MasterChef Slovenija se začne v ponedeljek, 18. marca, ob 21.15 na POPTV. 

Lansko leto sta chefa iz naše dežele pustila močan pečat. V regijskem finalu Jugovzhodne Evrope in Mediterana smo bili poleg Grčije edina država s kar dvema tekmovalcema. To sta bila novi sodnik v našem šovu MasterChef Slovenija Mojmir Šiftar z mentorjem Tomažem Kavčičem in Žiga Koprivc z mentorjem Markom Magajno. Slednji je s svojo jedo, ki je močno predstavljala Slovenijo, osvojil posebno nagrado  S. Pellergino za družbeno odgovornost.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Anion6anion
05. 03. 2024 19.06
Usposabljanje za delo v menzi.