Domača scena

Že premierna predstava Spartak navdušila, zaslužili so si stoječe ovacije

Ljubljana, 02. 07. 2024 14.44 | Posodobljeno pred 15 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V ponedeljek se je na odru Gallusove dvorane Cankarjevega doma v sklopu 72. Ljubljana Festivala odvil baletni spektakel Spartak. Že prva premierna predstava je požela navdušenje občinstva, baletniki pa so si prislužili stoječe ovacije in bučen aplavz. Predstavo je izvedlo kazahstansko Državno operno in baletno gledališče Astana Opera - The State Opera and Ballet Theatre Astana Opera, ki bo na oder dvorane stopilo tudi danes zvečer.

Prvi julijski večer je zaživel v znamenju slovite predstave Spartak. Premierna predstava je požela navdušenje, saj je občinstvo nastopajoče nagradilo z bučnim aplavzom in s stoječimi ovacijami. Danes zvečer bo na voljo druga uprizoritev znamenite zgodbe poguma, ljubezni in upora.

Balet je izvedlo kazahstansko Državno operno in baletno gledališče Astana Opera - The State Opera and Ballet Theatre Astana Opera, v sodelovanju z Orkestrom in Ženskim zborom Slovenske filharmonije pod dirigentskim vodstvom maestra Abzala Muhtidinova. V baletni zgodbi o suženjskem boju za svobodo so zaigrali mojstri baleta Bahtijar Adamžan kot Spartak, Arman Urazov kot Kras, Madina Unerbajeva kot Frigija ter Ajgerim Beketajeva kot Ajgina.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.