Domača scena

Zeleni teden na POP TV zaznamovan tudi z modo

Ljubljana, 11. 06. 2024 20.49 | Posodobljeno pred enim dnevom

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Alen Podlesnik, E.M.
Komentarji
0

Počasi in gotovo. Z odgovornostjo do sebe, narave in prihodnosti pa naša medijska hiša ta teden obeležuje Zeleni teden. Na bazarju rabljenih oblačil smo izmenjevali ženska, moška in otroška oblačila. V duhu trajnostne mode je tudi voditeljica Polona Zoja Jambrek nosila oblačila iz druge roke. Alen Podlesnik pa se je pogovarjal tudi s tremi ženskami, ki so gonilna sila na področju trajnosti in trajnostne mode pri nas in so o tej pomembni temi govorile na okrogli mizi v okviru letošnjega Slovenskega oglaševalskega festivala.

Kako zaščititi vodo, zemljo in zrak, to je glavni cilj trajnosti, pravi modna oblikovalka Matea Benedetti. Odločitve so pomembne vse od trenutka, ko vstanemo. Iz česa je narejena naša zobna ščetka, od kod prihaja kava, ki jo pijemo, kaj oblečemo? 

"Kako gradimo poslovne zgodbe, kako živimo osebna življenja," je o trajnosti povedala Mojca Markizeti, strokovnjakinja na področju trajnosti, in poudarila, da smo na točki, ko lahko vplivamo na prihodnje odločitve, hkrati pa tudi na točki, ko moramo popraviti napake iz preteklosti.

Na naši medijski hiši ta teden izvajamo ogromno zelenih aktivnosti, od kolesarjenja do izmenjave oblačil in zelenjavnih sadik. Trajnost pa lahko v naša življenja vpeljemo tudi na druge načine. "Pijač ni treba kupovati, še posebej ne vode," je prepričana Nika Veger, trajnostna blogerka in vplivnica. "Vsak ima lahko doma stekleničko, ki jo lahko prinese s seboj." Mojca Markizeti je prepričana, da lahko v trgovino odidemo s svojimi posodicami in vrečkami ter tako domov ne nosimo odvečne embalaže. "To se da. V slovenske veleblagovnice lahko greš s svojimi posodicami."

Eden največjih onesnaževalcev planeta pa je tudi promet.

Zeleni teden na POP TV
  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.