Film/TV

Angelina Jolie bo znova sedla na režijski stolček

Los Angeles, 22. 11. 2020 09.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, A.R.
Komentarji
3

Igralka, režiserka in posebna odposlanka Združenih narodov Angelina Jolie bo režirala biografski film o 85-letnem vojnem fotografu Donu McCullinu. Scenarij za film, v katerem bo zaigral Tom Hardy, po fotoreporterjevi avtobiografiji z naslovom Unreasonable Behaviour piše Gregory Burke.

Don McCullin
Don McCullin FOTO: Profimedia

Don McCullin je eden najbolj znanih sodobnih fotoreporterjev, ki so v svoj objektiv ujeli podobe vojne, konfliktov in revščine. Rodil se je v Londonu, med sueško vojno je delal kot pomočnik fotografa, svojo prvo fotografijo tolpe v severnem Londonu pa je prodal britanskemu časniku The Observer leta 1959. Med letoma 1966 in 1984 je za Sunday Times Magazine delal kot dopisnik iz tujine. Pohvalo je požel s pokrivanjem dogajanja v Vietnamu in Severni Irski.

"Počaščena sem, da imam priložnost prenesti McCullinovo življenje na platno," je dejala Angelina Jolie. "Pritegnila me je edinstvena kombinacija neustrašnosti in človečnosti njegova neomajna predanost spremljanju resničnosti vojne ter sočutje in spoštovanje do tistih, ki trpijo za njenimi posledicami," je dodala.

Režiserka želi po navedbah britanskega The Guardiana posneti film, ki bo tako brezkompromisen kot McCullinovo fotografiranje in bo pripovedoval o izjemnih ljudeh in dogodkih, ki jim je bil priča, ter o vzponu in padcu edinstvenega novinarskega obdobja. Producenta filma bosta Working Title Films in Hardyjevo podjetje Hardy Son & Baker.

Večina filmov, ki jih je režirala Angeline Jolie, se ukvarja s konflikti sodobnega časa. Leta 2011 je kot režiserka debitirala s filmom V deželi krvi in medu, ki skozi dogajanje med vojno v Bosni pripoveduje zgodbo o Danijelu in Ajli, srbskem policistu in muslimanski umetnici. Njen film Neuklonljiv iz leta 2014 pa je posnet po spominih olimpijskega športnika Louisa Zamperinija, ki so ga med drugo svetovno vojno ujeli Japonci.

Angelina Jolie režirala biografski film o 85-letnem vojnem fotografu Donu McCullinu.
Angelina Jolie režirala biografski film o 85-letnem vojnem fotografu Donu McCullinu. FOTO: Profimedia

Po ljubezenski drami Ob morju (2015), ki jo je posnela med medenimi tedni z nekdanjim možem Bradom Pittom, je leta 2017 posnela film First They Killed My Father, dramo o obdobju Rdečih Kmerov, ki temelji na istoimenski avtobiografiji Luong Ung.

In prav slednji naj bi prepričal McCullina, da se je odločil za sodelovanje z njo. Kot je povedal, je ob ogledu filma velik vtis nanj napravila režiserkina močna in natančna upodobitev dežele v času vojne, kjer je tedaj veliko časa preživel tudi sam. Režiserko pa je opisal kot sposobno in profesionalno.

Koronavirus pasica november
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

bugykite
22. 11. 2020 10.43
+0
Naslov filma bo :propad zakona ali slaba mati.
PegySue
22. 11. 2020 09.38
+5
Zdi se mi,da ta ženska sploh nikogar več ne zanima.
SEJBOBOL
22. 11. 2020 10.02
+0
Vse enkrat mine , les plastiko se da dvignit povpraševanje ... No nektiri tega ne maramo ...