Film/TV

Beneški festival bo odprl Almodovarjev film o porodnicah

Benetke, 20. 07. 2021 08.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Letošnji, 78. mednarodni filmski festival v Benetkah, ki bo potekal med 1. in 11. septembrom, bo odprl novi film španskega režiserja Pedra Almodovarja Madres paralelas. Film, uvrščen v tekmovalni program, prinaša zgodbo dveh žensk, ki v porodnišnici rodita na isti dan. V glavnih vlogah sta zaigrali Penelope Cruz in Milena Smit.

Ob igralkah sta v filmu zaigrala Israel Elejalde in Aitana Sanchez-Gijon, v manjših vlogah pa se predstavljata tudi Julieta Serrano in Rossy De Palma.

Pedro Almodovar
Pedro Almodovar FOTO: Profimedia

"Kot režiser sem se rodil leta 1983 v Benetkah," je poudaril Almodovar ob novici, da bo njegov film odprl letošnji festival. Po 38 letih od prve predstavitve v sekciji mezzogiorno mezzanotte (opoldne opolnoči) ne more izraziti, kako vesel in počaščen je.

Direktor festivala Alberto Barbera je hvaležen Almodovarju "za privilegij, da bodo lahko festival odprli z njegovim filmom". Film po njegovih besedah prinaša močan in obenem blag portret dveh žensk, ki se v času nosečnosti spoprijemata z nepričakovanimi dogodki, iskreno pa spregovorita tudi o spolnosti.

Barbera je film označil za dobrodošlico v tekmovalnem programu potem, ko je Almodovar leta 2019 prejel zlatega leva za življenjsko delo in po mnogih letih od uspešnega filma Ženske na robu živčnega zloma, ki mu je v 80. letih pomagal pri preboju na mednarodno sceno.

Na letošnjem festivalu bo zlatega leva za življenjsko delo prejela ameriška igralka Jamie Lee Curtis.

Koronavirus pasica nova

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.