FILM/TV

Bradley Cooper bo zaigral v novem Spielbergovem filmu

Los Angeles, 19.11.2022, 12:29 | Posodobljeno pred manj kot minuto

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Ameriški igralec Bradley Cooper bo zaigral v novem filmu Stevena Spielberga. Film bo temeljil na liku Franka Bullitta, policista iz San Francisca, ki ga je leta 1968 v akcijskem trilerju upodobil Steve McQueen. Scenarij za film, ki nastaja pod okriljem produkcijske hiše Warner Bros, bo delo Josha Singerja.

Bradley Cooper bo zaigral v novem filmu Stevena Spielberga. Ameriški igralec bo stopil v čevlje policista iz San Francisca, ki ga je leta 1968 v akcijskem trilerju upodobil Steve McQueen. Čeprav podrobnosti novega filma še niso znane, bo imel tokratni protagonist po pisanju Varietyja drugačne naloge od svojega predhodnika v filmu Bullitt režiserja Petra Yatesa, ki je temeljil na romanu Roberta L. Fisha Mute Witness iz leta 1963.

Bradley Cooper bo zaigral v novem Spielbergovem filmu.
Bradley Cooper bo zaigral v novem Spielbergovem filmu.FOTO: AP

Steve McQueen je v vlogi, ki je postala njegova najznamenitejša, upodobil detektiva, ki je preiskoval smrt obveščevalca mafije. Film je znan po tem, da vključuje enega najbolj kultnih avtomobilskih pregonov v zgodovini kinematografije, v katerem je McQueen sam izvajal kaskaderske podvige v prirejenem Fordu Mustang. Film, ki je prejel oskarja za najboljšo montažo, je postal velika uspešnica, saj je v kino blagajne prinesel kar dobrih 40 milijonov evrov.

To ne bo prvo sodelovanje med Spielbergom in Cooperjem, ki bo tudi eden od producentov filma. Pod okriljem tuje pretočne platforme so maja začeli snemati biografski film o Leonardu Bernsteinu, ki ga bo upodobil Bradley Cooper, ki je tudi režiser filma in z Joshom Singerjem soavtor scenarija. Režijo filma je Cooperju odstopil Spielberg, ki pa ostaja eden od producentov filma.

Glasujte za najboljši portal v regiji
Glasujte za najboljši portal v regijiFOTO: 24ur.com

Namizna aplikacija Internet Explorer odhaja v pokoj

Zagotovite si nemoten vstop v svet aktualnih novic in jo nadomestite z najnovejšo verzijo Chromea, Firefoxa, Safarija ali Microsoft Edgea.