Skrito v raju

Dejan Krupič: Veselimo se odziva gledalcev

Ljubljana, 05. 01. 2024 09.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Katja Dobrijević
Komentarji
6

Urednik najnovejše slovenske serije Skrito v raju, ki na televizijske zaslone prihaja že zelo kmalu, je za naš portal spregovoril o pisanju in snemanju serije. Kako vse skupaj poteka ter predvsem, kako so si novo serijo sploh zamislili, kaj so njene posebnosti in zakaj bo gledalce to pomlad prikovala na kavč? Dejan Krupić je razkril nekaj podrobnosti iz ozadja snemanja.

Dejan Krupić, urednik serije Skrito v raju
Dejan Krupić, urednik serije Skrito v raju FOTO: Damjan Žibert

"Komaj čakamo, da bo serija končno ugledala luč sveta in da bodo gledalci videli, kaj smo ustvarili. Zelo se veselimo odzivov," je za 24ur.com povedal Dejan Krupić, urednik serije Skrito v raju, ki na POP TV prihaja že to pomlad. "Upam, da bo serija gledalce prikovala pred zaslon na kavče za tisto eno uro zvečer. Zakaj? Mislim, da zato, ker smo se tokrat še malo bolj potrudili z vsemi izkušnjami, ki smo jih imeli s prejšnjimi serijami, in smo res naredili izdelek, na katerega smo zelo ponosni. Tudi sama produkcija je bila zelo zahtevna, saj smo snemali pol na Hrvaškem, pol v Sloveniji. Mislim, da je tudi to ena od zanimivosti, ki bo pritegnila gledalce."

Dejan pravi, da je posebnost te serije prav to, da so snemali na morju, v kampu v Novigradu, kjer so za namene snemanja serije postavili cel kamp, v katerem se velik del zgodbe tudi odvija. "V Novigradu smo postavili kamp kot studio in je zato zelo veliko eksterierov, veliko je posnetkov morja, veliko je narave, nekaj pa se dogaja tudi v Ljubljani. Ponosen sem, da smo naredili izdelek, za katerega mislim, da lahko čisto vsi člani ekipe stopimo, in mislim, da bodo gledalci čutili to predanost in strast, s katero smo delali to serijo." 

Glavni vlogi sta prevzela igralca Gaja Filač, ki igra Laro, in Matej Zemljič, ki igra Marka. Poleg tega, da bomo spremljali simpatijo in ljubezen dveh mladih likov, pa se je ekipa serije Skrito v raju potrudila v lik vplesti tudi izjemno aktualno problematiko – okoljsko ozaveščenost. "Lara, ki jo igra Gaja, je lik, ki je ekološko osveščen, je morska biologinja oz. želi to postati. Bolj kot to, da smo lik namenoma krojili po tem, je to bil nek organski proces pri ustvarjanju lika, vse tematike trajnosti, obnovljive energije, hitre mode so pomembne našim gledalcem in je bilo sila enostavno in naravno pisati ta lik, tudi Gaja, ko je uprizarjala lik Lare, verjamem, da je lahko črpala iz sebe same. Lik Lare svoje vrednote sporoča skozi svoj odnos do sveta, ne kupuje novih dragih oblek, raje reciklira, skrbi jo za dobrobit Ljubljanice in morja, odgovorno pristopa k prehranjevanju, čim bolj pazi na svoj ogljični odtis, reciklira, ampak s svojim početjem ni vsiljiva, temveč bolj navdihujoča."

"Upam, da bo serija gledalce prikovala pred zaslon na kavče za tisto eno uro zvečer."
"Upam, da bo serija gledalce prikovala pred zaslon na kavče za tisto eno uro zvečer." FOTO: Damjan Žibert

Urednik serije pravi, da je dobro, da tudi skozi like opozarjajo na takšno ozaveščenost, saj se jim z nevsiljivim pripovedovanjem o okoljevarstvu tudi 'usedejo' nekatere ideje, ki so dandanes vedno bolj priljubljene. "Prepričan sem, da je to zares naša nova normala (nas vseh), in prepričan sem, da je sedaj kul biti ozaveščen in recimo vreči smeti v koš, je pri nas standard, ne pa da se smeti meče po tleh. Sicer obravnavamo vse te tematike čim bolj realistično in ne moraliziramo skozi način pisanja serije ali skozi lik."

Krupić dodaja, da lahko od serije pričakujemo dobre in zanimive like: "Igralska zasedba je res izvrstna in je nalogo opravila več kot odlično. Lahko pričakujemo tudi bogato in večplastno zgodbo, ki se ukvarja z aktualnimi tematikami v Sloveniji, ki so roko na srce aktualne že od osamosvojitve. Zgodba je prepletena med Ljubljano in kampom na Hrvaškem, tako da bo veliko morja v seriji, saj smo snemali na Hrvaškem, kjer smo v namene snemanja postavili kamp. Ljubezen mladega para naleti na ovire, večje, kot sta si sama zamislila. Pri ustvarjanju serije pa smo želeli tudi vnesti nekaj aktualnih motivov in tako smo šli v smeri privatizacije zdravstva za 'krimič' linijo, želeli smo prikazati, kako stvari in dogovarjanja izsiljevanja  potekajo v zakulisju, v vrtincu tega pa se znajdejo vsi naši glavni liki."

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

KatiFafi
09. 01. 2024 11.23
+1
Promocija nekvalitetne hrvaške obale, medtem ko so Grčija, Španija, Italija cenejši, ampak to ne pride v slovenske kalupe.
Iqos
05. 01. 2024 14.15
+1
Kmalu...že drugi članek na isto temo,datuma pa še vedno ne. Mogoče v jeseni ?
ŠEFIKA
05. 01. 2024 12.18
+2
upam da ne bo samo en del tako kot serija predcednik
snip
05. 01. 2024 11.40
+5
Še ena limonada za stare mame in osamljene device
bandit1
05. 01. 2024 11.13
+5
Vi se veselite, mi ki plačujemo neke programe z bedarijami pa jočemo, ker moramo plačevati bedarije.
Robi333
05. 01. 2024 13.05
+4

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.