Film/TV

Emma Stone brezplačno zaigrala v grškem nemem filmu

Atene, 07. 05. 2022 09.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, E.M.
Komentarji
1

Ameriška igralka Emma Stone in grški režiser Yorgos Lanthimos sta po letu 2019, ko sta posnela film Najljubša, tokrat sodelovala pri kratkem, nemem filmu Bleat. Posneli so ga na grškem otoku Tinos v črno-beli tehniki, premierno pa so ga prikazali v petek v Atenah, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

V 30-minutnem nemem filmu Bleat je poleg Emme Stone zaigral tudi francoski igralec Damien Bonnard, pomembne pa so tudi koze, čeprav kljub naslovu v filmu ni slišati njihovega oglašanja."Bilo je veliko koz ... Zdijo se mi fascinantne živali," je za AFP povedal grški režiser Yorgos Lanthimos. Dodal je, da sta mu bila v največji navdih sama pokrajina in tamkajšnje vzdušje.

Emma Stone brezplačno zaigrala v nemem filmu grškega režiserja.
Emma Stone brezplačno zaigrala v nemem filmu grškega režiserja. FOTO: AP

Mračen črno-beli film, ki se večinoma dogaja v tradicionalni grški hiši, je tudi tih, kar se je Emmi Stone zdelo zelo dobrodošlo. Pa tudi Lanthimos je dejal, da je bila zanj ta izkušnja zelo osvobajajoča. "Na splošno menim, da lahko omejitve pomagajo pri ustvarjanju nečesa. Ko imaš na razpolago preveč sredstev, se zlahka izgubiš," je dejal. Večina ljudi, ki nastopa v filmu, so domačini Tinosa brez igralskih izkušenj. "Šli smo po otoku, srečali ljudi in jih angažirali ... Naturščiki so lahko res neverjetni," je povedal Lanthimos. Film bodo do nedelje predvajali v grški narodni operi, kjer bo igral orkester v živo.

Proračuna filma organizatorji niso razkrili, so pa pripomnili, da Emma Stone ni prejela honorarja za sodelovanje zaradi njenega prijateljstva z režiserjem. Za Lanthimosa je zaigrala v črni komediji iz 18. stoletja Najljubša, ki jima je prinesla nominacije za najboljšo stransko igralko in najboljšo režijo na podelitvi oskarjev ter še več drugih nominacij, kipec pa je nato prejela Olivia Colman za najboljšo glavno vlogo.

Filmska ekipa na premieri filma Bleat v Atenah
Filmska ekipa na premieri filma Bleat v Atenah FOTO: Profimedia

Lanthimos si je prislužil priznanja za svoje subverzivne filme, ki so se pojavili v tako imenovanem čudnem valu, ki je vzniknil v času, ko je Grčija leta 2010 bankrotirala. Njegov film Podočnik je bil na oskarjih leta 2011 nominiran za najboljši tujejezični film, njegov prvi celovečerni film v angleščini Jastog pa leta 2017 za najbolj izviren scenarij.

  • zacetni
  • VITALHIT
  • KLET KRŠKO
  • SWY
  • WIDEX
  • PEČJAK
  • NEPREMICNINE
  • LISCA

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

slimy12
07. 05. 2022 11.58
+1