Film/TV

Emma Thompson: V današnji družbi ženska seksualnost ni dobro sprejeta

London, 20. 06. 2022 07.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

"Ženske za moškimi zaostajajo ne le pri plačah, pač pa tudi v spalnici," pravi igralka Emma Thompson. Med promocijo njenega prihajajočega filma Good luck to you, Leo Grande, ki je komedija, ki se dotika spolnosti, se je Britanka razgovorila o dojemanju ženske seksualnosti.

Oskarjeva nagrajenka Emma Thompson je tokrat sprejela popolnoma nov izziv – v preteklosti smo jo lahko gledali v filmih za mlajše: Harry Potter, Cruella, Nanny McPhee čudežna varuška, Lepotica in zver, tokrat pa se je preizkusila v nekoliko drugačnem projektu, ki ima po njenem mnenju revolucionaren pogled na svet. 

Emma Thompson
Emma Thompson FOTO: Profimedia

V filmu Good Luck to you, Leo Grande bo igrala vdovo po imenu Nancy, ki najame mladega prostituta, čigar ime se nahaja v naslovu filma, v upanju, da bo doživela čudovito noč po življenju v nezadovoljivem zakonu. "Vedno me je zanimalo, zakaj se ljudje tako izogibamo temam o spolnosti. Niti približno o tem ne govorimo dovolj," je nadaljevala. "In ženski spolni užitek ni na nikogaršnjem vrhu seznama." 63-letnica je argumentirala, da nikomur ni mar za to, ali ženske v nečem uživajo. V današnji kulturi, po vsem svetu pravzaprav, so politične in patriarhalne strukture, v katerih živimo, ženski spolni užitek pa ni dobrodošel."

"Kar mi je čudovito pri tem filmu, je to, da je film o ženski, ki bi bila v večini filmov zgolj stranski lik, ki podpira nekoga, ki dela zanimivo stvar," je pojasnila Thompsonova. "Ampak tokrat je zanimiva in revolucionarna stvar ta, da si je ženska rekla: Nekaj mi je všeč in poskusila bom to poiskati. Zelo težko je ponazoriti, kaj si želi, ker žensk nikoli nihče ne vpraša, kaj si želijo. Niti same se tega ne vprašajo in kadar se, ne poznajo odgovora, ker jih nihče ni spodbujal, da bi o tem razmišljale."

Harry Potter: Jetnik iz Azkabana
Harry Potter: Jetnik iz Azkabana FOTO: You Tube

 Igralka pravi, da je celoten scenarij za film prebrala v enem kosu. "Menim, da filma ne bi mogli ustvariti prej. Film me je našel ravno v pravem trenutku in privilegij je, da sem bila del tega," je še povedala. Kar pa se tiče vročih scen, se je Thompsonova samo nasmehnila. "Zakaj bi me bilo sram?" je vprašala. "Igralka sem, to je moj poklic. Moja naloga je, da prikažem ljudi, zato me ni bilo sram. Verjetno zato, ker se ta film vrti okoli pogovora o razvijanju intime in ni ravno romantično, je samo intimno. Intimnost je bilo preprosto snemati."

  • zacetni
  • VITALHIT
  • KLET KRŠKO
  • SWY
  • WIDEX
  • PEČJAK
  • NEPREMICNINE
  • LISCA

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

yss
20. 06. 2022 10.22
-1
Ženske imajo svoja merila o tem.kdo je vreden, da zaplodi njihove potomce. Nekateteri moški tem merilom ne ustrezajo in zato svojo voljo uveljavljajo na silo.Tako je že celotno zgodovino človeštva. V naši družbi je ženska dobila večjo možnost izbire in zato ji tudi ni treba več prenašati več prisilnih porok in dolgih zakonov, v katerih je vladalo nasilje in kjer je bila ženska samo stroj za rojevanje. In prav je tako..
neverminder
20. 06. 2022 09.53
-1
A ni v spolnosti tako kot pri starodavnem reku "oko za oko, zob za zob"? Če se moški potrudi in oralno zadovolji žensko, a ni edino pravilno, da ženska oralno zadovolji moškega? Ali je to v današnjih časih fuj in fej in so kvazi feministke tako sprale možgane ženskam, da ni čudno, da so globoko v 30ih samske? Kar daješ, to žanješ. Mati narava ma to pošlihtano. Kaj se gre pa "woke" liberalna politika je pa drugo.
morjeblata
20. 06. 2022 09.38
+3
Dobra igralka, ni kaj, kot ženska pa... Ne bi se je dotaknil s trimetrsko palico.
Rosimaro
20. 06. 2022 09.25
+3
8.marec in Legebitra imata odgovore na tvoja vprašanja
User1538643
20. 06. 2022 09.22
+0
Spolnost, razen v medijih, je vse bolj le sredstvo za napade na druge in drugače misleče.
Big M
20. 06. 2022 08.18
+14
Dobro da ste me opozorili da tega sr*** ne bom gledala. Itak majo "slabše plače pa v postelji zaostajajo"...bla bla bla, seveda.🙄 kaj pa kaki članek o moških ki nimajo skoraj al pa nobene besede ko se gre glede otrok ko se dva ločujeta? kaj pa tisti moški ki so bli po krivem obtoženi posilstva ko se ženske še dotaknili niso? ali pa o tistih moških ki bi radi imeli otroke pa ženske hočejo splav? kolko besede ima moški pri tem?kje so ti članki? 🤔
User1832247
20. 06. 2022 09.33
+3
te teme so pač politično nekorektne in se jih vsi izogibajo!in marsikak moški je vreden manj kot smet