3°C

Ethan Hawke režiser zgodbe o pet desetletij dolgem zakonu Paula Newmana

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
AVTOR
P.Z. /
KOMENTARJI
0
Pol stoletja dolga ljubezenska zgodba Paula Newmana in Joanne Woodward bo sedaj v režiji Hawka zasijala tudi na televizijskih zaslonih. Kot izvršni producent pri seriji sodeluje tudi sloviti Martin Scorsese. V 6-delno mini serijo bo vključenih tudi nekaj intervjujev starejšega datuma ter Newmanova prvoosebna pripoved o svojem življenju.

Pod projekt, dolg šest epizod, se bo kot režiser podpisal Ethan Hawke, nad mini serijo pa bo kot izvršni producent bdel sam Martin Scorsese. Neskončna ljubezen Paula Newmana in Joanne Woodward bo sedaj predstavljena tudi gledalcem. Serija pod okriljem CNN bo nosila naslov The Last Movie Stars.

Igralski par v filmu Dolgo, vroče poletje.
Igralski par v filmu Dolgo, vroče poletje.FOTO: Profimedia

Newman in  Woodwardova sta skupaj sodelovala v filmih, kot sta Rachel, Rachel in Mr. and Mrs. Bridge. Poročila sta se leta 1958 in sta skupaj ostala vse do igralčeve smrti leta 2008, v zakonu so se jima rodili trije otroci. Woodwardova danes šteje 91 let. Uspešni zakoni, ki so v divjem Hollywoodu prava redkost, so del tematiki, ki zmeraj pridobi pozornost vseh generacij gledalcev.  

Ethan Hawke se je potopil v ljubezensko zgodbo Paula Newmana.
Ethan Hawke se je potopil v ljubezensko zgodbo Paula Newmana.FOTO: Profimedia

Hawke se je v projekt vključil, ko ga je ena od hčera slavnega para v času pandemije prosila, če lahko režira dokumentarec o njenih zvezdniških starših. ''Raziskovanje življenja Woodwardove in Newmana skozi prizmo njunega 50 let trajajočega zakona, se je izkazalo bolj nagrajujoče, kot sem si kadar koli lahko predstavljal. Njuno delo, filantropija, njuna življenja, vse to nam lahko kaže pot kot zvezda Severnica in razkriva, kako je lahko videti življenje, ki ima pomen'' je dejal igralec in režiser.

Kot izvršni producent bo pri projektu sodeloval tudi Martin Scorsese.
Kot izvršni producent bo pri projektu sodeloval tudi Martin Scorsese.FOTO: AP

Serija bo vključevala tudi intervjuje starejšega datuma, ki jih je scenarist Stewart Stern opravil v sklopu drugega, že pozabljenega projekta. Tako se bodo na ekranu pojavili tudi Elia Kazan, Sidney Lumet, Karl Malden, Sidney Pollack, Gore Vidal, Jacqueline Witte in drugi. Stern je v tistem času spregovoril tudi z Newmanom, ki je bil iskren glede podrobnosti iz svojega otroštva, o prvem zakonu, o življenju s sedanjo ženo in izgubi sina Scotta, ki je leta 1978 v 29. letu umrl zaradi prevelikega odmerka mamil.

Zakonca v filmu Mr. and Mrs. Bridge.
Zakonca v filmu Mr. and Mrs. Bridge.FOTO: Profimedia

Ustvarjalci bodo v prikazano vključili tudi intervjuje z drugimi igralci, ko so Karen Allen, George Clooney, Oscar Isaac, LaTanya Richardson Jackson, Zoe Kazan, Laura Linney, Sam Rockwell in drugi, z veseljem pa bodo sodelovale tudi potomke igralskega para.

Namizna aplikacija Internet Explorer odhaja v pokoj

Zagotovite si nemoten vstop v svet aktualnih novic in jo nadomestite z najnovejšo verzijo Chromea, Firefoxa, Safarija ali Microsoft Edgea.