Film/TV

Francis Ford Coppola bo za nov film namenil lastnih 110 milijonov evrov

Los Angeles, 25. 02. 2022 10.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
STA, A.L.
Komentarji
2

Režiser legendarnega Botra bo posnel znanstvenofantastično dramo Megalopolis. Scenarij za film je napisal že v 80. letih minulega stoletja, zdaj pa se je odločil, da bo vanj vložil svoj denar, in sicer kar 110 milijonov evrov.

Ameriški režiser Francis Ford Coppola bo svoj nov film Megalopolis financiral kar sam. Za glavne vloge naj bi se dogovarjal z Oscarjem Isaacom, Forestom Whitakerjem in Cate Blanchett, piše filmska revija Variety. O tem, zakaj se je odločil za samofinanciranje, pravi, da je film tako ambiciozna in draga izvirna ideja, da se je noben večji studio ne bi dotaknil.

V pogovoru za revijo GQ je Coppola povedal, da so se vodilni hollywoodski mogotci odzvali na njegovo predstavitev Megalopolisa na enak način kot tedaj, ko je osvojil pet oskarjev in bil najbolj vroč filmski režiser v mestu ter želel posneti Apokalipso zdaj. "Ali veste, zakaj sem lastnik tega filma? Ker nihče drug ni želel biti," je poudaril.

Francis Ford Coppola
Francis Ford Coppola FOTO: Profimedia

"Če je bilo tako, ko sem bil star 33 let oziroma sem osvojil vse mogoče nagrade in podrl vse rekorde, pa se mi nihče ni hotel pridružiti, kako mislite, da reagirajo danes? Bolj ko naredim film oseben in bolj ko ga približam svojim sanjam, težje ga je financirati," je povedal.

Zgodba filma Megalopolis ostaja skrivnost. Coppola je v preteklosti povedal, da naj bi se film bral kot tradicionalen rimski ep, postavljen pa bo v utopično različico New Yorka, imenovano Novi Rim. GQ je projekt opisal kot "ljubezensko zgodbo in hkrati filozofski premislek o naravi človeka".

Coppola za financiranje projekta namenja 120 milijonov dolarjev in je že prodal velik del svojega vinskega imperija, odstotek od prodaje pa bo uporabil kot zavarovanje za posojilo. Povedal je tudi, da 120 milijonov dolarjev ni vse, kar ima. Vsem svojim otrokom je že veliko zapustil. Ob tem dodaja, da je največ, kar je zapustil svojim otrokom, njihovo znanje in talent. "Moji otroci ne bodo imeli težav. Vsi so zelo sposobni. In imajo Inglenook (družinsko vinsko klet), kjer bivamo. Tam ni dolgov." Dodal je, da ga morebiten neuspeh filma, za katerega bo še leta odplačeval bankam, ne skrbi.

Projekt je za zdaj v fazi razvoja. Coppola še ni napovedal datuma začetka produkcije, še piše Variety.

Oskarjev nagrajenec je prejšnji teden kritiziral Marvelove filme. Dejal je, da so vsi njihovi filmi posneti po istem kopitu, zato se v njih režiserji ne morejo dovolj izraziti, saj morajo slediti smernicam, ki bodo prinesle zaslužek. Sam svoje otroke spodbuja, da snemajo osebne filme, ki odražajo edinstvenost. V intervjuju za revijo GQ je podal svoje kritično razmišljanje: "Včasih smo imeli studijske filme. Sedaj imamo Marvelove uspešnice. In kaj je Marvelov film? Marvelov film je prototip, ki se uporablja znova in znova in znova, da je videti drugače."

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

flojdi
28. 02. 2022 20.50
Vem ( pravzaprav samo skromno slutim ) da bo Hudo Dobro za videt .
JOSEPH HAYDN
25. 02. 2022 10.49
+3
Gibsonu se je s Kristusovim pasijonom vložek 20x povrnil, tvegana zadeva bomo fideli ce Coppoli tudi uspe