Film/TV

Harrison Ford zadnjič kot Indiana Jones premierno na festivalu v Cannesu

Cannes, 04. 04. 2023 18.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, K.A.
Komentarji
1

Težko pričakovani novi film o neustrašnem arheologu Indiani Jonesu, ki ga je zadnjič odigral Harrison Ford, bodo premierno prikazali na filmskem festivalu v Cannesu. Film Indiana Jones in številčnica usode, v katerem sta zaigrala še Phoebe Waller-Bridge in Antonio Banderas, je peti del filmske franšize, ki pa ga tokrat ni režiral Steven Spielberg. Podpisal se je pod produkcijo filma, režijo pa je predal Jamesu Mangoldu.

Peti del franšize o arheologu Indiani Jonesu bo premierno predvajan na letošnjem filmskem festivalu v Cannesu. To bo torej drugi film franšize, saj so četrti del Indiana Jones in kraljestvo kristalne lobanje premierno prikazali na omenjenem festivalu leta 2008. 

Kot je že pred časom napovedal Harrison Ford, je film Indiana Jones in številčnica usode njegov zadnji v vlogi iznajdljivega arheologa. Prvič ga je odigral leta 1981 v Lovu za izgubljenim zakladom. Dogajanje petega Indiane Jonesa je postavljeno v vesoljsko tekmo v 60. letih prejšnjega stoletja in vsebuje preblisk, v katerem se je 80-letni igralec digitalno postaral. 

Harrison Ford v petem delu franšize Indiana Jones
Harrison Ford v petem delu franšize Indiana Jones FOTO: Profimedia

Peti film je prvi v seriji, ki ga ni režiral Steven Spielberg. Podpisal se je pod produkcijo filma, režijo pa je predal Jamesu Mangoldu. "Leta 1995 mi je bilo v čast, da sem prišel v Cannes s svojim prvim filmom Teža. 28 let pozneje sem ponosen, da se vračam z malo večjim spektaklom," je novinarjem povedal Mangold. 

Ameriški režiser je posnel številne hollywoodske uspešnice, kot so Logan (2017), Izzivalca: Ford proti Ferrariju (2019) in biografski film Johnnyja Casha Hoja po robu (2005). Letošnji festival v Cannesu bo potekal od 16. do 27. maja, njegov uradni program pa bo znan v naslednjih nekaj tednih. Na njem bo 20. maja premierno prikazan tudi najnovejši film Martina Scorseseja in Leonarda DiCapria z naslovom Killers of the Flower Moon.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

traparija
11. 12. 2023 12.23
antipatičen v božjo mater. davno ga je povozil čas.