Film/TV

Izbrani filmi festivala Liffe že na VOYO

Ljubljana, 09. 11. 2022 15.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Začel se je Liffe, največji slovenski filmski festival, ki v Slovenijo vsako leto pripelje izbrane filmske poslastice z vsega sveta. Pri VOYO želijo, da tudi njihovi uporabniki in uporabnice uživajo v dosežkih svetovne filmske kinematografije, zato v svojo zbirko dodajajo vrsto svetovnih uspešnic, ki so na Liffu navdušile v preteklosti. Na voljo je tudi eden najbolj odmevnih slovenskih filmov prejšnjega leta – Prasica, slabšalni izraz za žensko.

Ljubljana bo naslednjih 12 dni postala prestolnica filma, svoje večere pa lahko filmsko obarvajo tudi uporabniki in uporabnice VOYO, kjer so od danes na voljo filmi, ki so navdušili kritike najvidnejših svetovnih filmskih festivalov (Cannes, Rotterdam, Berlin, Locarno, Benetke idr.) in so bili v preteklih letih predvajani tudi na ljubljanskem festivalu filma.

Nekaj za vsak okus

Pester filmski izbor bo prepričal ljubitelje dobrega filma in tiste, ki svetovno filmsko dogajanje šele dobro spoznavajo. Ljubitelji drame si boste zagotovo z veseljem ogledali belgijski film Dekle (Girl), ki je bil nominiran za tujejezičnega oskarja, ter turški film Mustang, ki prikazuje navdihujočo zgodbo o petih odraščajočih dekletih in njihovem uporu zoper patriarhalne družbene norme, ki vladajo na podeželju sodobne Turčije.

Francoska romantična filma Portret mladenke v ognju (Portrait of a Lady on Fire) ter Žarek v soncu (Un Beau Soleil Interieur) bosta poskrbela za ravno pravo dozo romantike, medtem pa bosta južnokorejski psihološki triler Služkinja (The Handmaiden) in irska psihološka grozljivka Ubijanje svetega jelena (The Killing of a Sacred Deer) navdušila tudi ljubitelje trilerjev.

Jure Henigman in Liza Marijina v filmu Prasica, slabšalni izraz za žensko.
Jure Henigman in Liza Marijina v filmu Prasica, slabšalni izraz za žensko. FOTO: VOYO

Na VOYO tudi Prasica, slabšalni izraz za žensko

Slovenski film Prasica, slabšalni izraz za žensko je lansko leto očaral občinstvo in s Festivala slovenskega filma odnesel kar sedem vesen, tudi za najboljši celovečerec in najboljši film po izboru občinstva. Filmski prvenec Tijane Zinajić je alter komedija v jeziku z ulice, ki govori o obdobju življenja, ko se preprosto zatakneš in ne veš, kako naprej. V glavni vlogi malo ostre, prostaške in fantovske Eve blesti Liza Marijina, ki jo lahko spremljamo tudi v VOYO originalu Ja, Chef!, njenega mentorja pa je upodobil Jure Henigman, ki je uporabnikom VOYO znan tudi kot profesor Samo Demšar iz VOYO serije Gospod profesor.

VOYO se je v svojih desetih letih delovanja razvil v najbolj priljubljenega slovenskega ponudnika videa na zahtevo. Uporabnikom ponuja več kot 15.000 ur televizijskih vsebin kjer koli in kadar koli, v slovenskem jeziku oz. s slovenskimi podnapisi. Prednost VOYO pred ostalimi ponudniki na slovenskem trgu so VOYO originali, ki nastajajo pod okriljem slovenskih produkcijskih ekip in jih ustvarjajo priljubljena slovenska igralska imena.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ajkula12
09. 11. 2022 21.20
+5
Film pras.ca je beda, sred filma smo odkoralak ven iz kina... beda, zo je za zafnane lublančke.
Mio56
09. 11. 2022 20.46
+7
nc posebnega od filmou...a so vredni ogleda? Pa aj so za pogledat. A se splača vzet narocnino za VOJO, da se jih pogleda? Vsekakor ne! Pejte raje skatlco cigaretov si kupit pa pokadite...vam bo manj skode nardilo kot pa VOJO!
WATCH-MAN
09. 11. 2022 21.36
+6
Apoteka
09. 11. 2022 18.56
+2
Vsi,ki hodijo na morje na Silbo so bleferji.
Millady
09. 11. 2022 16.32
+0
Jure Henigman je odličen igralec👍bil bi svetovno znan, če bi bil ameriški igralec..
WATCH-MAN
09. 11. 2022 18.46
+8
Mio56
09. 11. 2022 20.40
+4
Mislem kako lahko reces igralcu da igra??!?!!!???
WATCH-MAN
09. 11. 2022 21.33
+7
Ja nevem jaz sicer nisem videl nič od tega igralca ampak vidim po preimku, da ne zna igrat. Te legendarni hollywoodski igralci se znajo zjokat in vse je prsito..Potem so po te logiki precenjeni in za tem ni nobenega talenta?