Film/TV

Izšel napovednik Male morske deklice: kje so ikonični rdeči lasje?

Los Angeles, 12. 09. 2022 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Izšel je težko pričakovan napovednik za film Male morske deklice, v katerem bo turkizni rep nadela 22-letna Halle Bailey. Kljub temu, da je grafična podoba filma in igralkina upodobitev legendarnega lika je gledalce navdušila, se je na spletu pojavila dilema: kje je Arielina ikonična rdeča pričeska?

Obiskovalci dogodka D23, na katerem je Disney predstavil projekte za prihodnje leto, so kot prvi dobili vpogled v nov film o mali morski deklici Arieli. V težko pričakovani zgodbi, ki je že davnega leta 1989 navdušila v animirani obliki, bo tokrat turkizni rep nadela 22-letna Halle Bailey.

Halle Bailey in Rob Marshall premierno predstavila napovednik filma Mala morska deklica.
Halle Bailey in Rob Marshall premierno predstavila napovednik filma Mala morska deklica. FOTO: Profimedia

Na dogodku, ki se ga je udeležila tudi Baileyjeva ter režiser filma Rob Marshall, so tako premierno predvajali napovednik filma, ki bo v kinematografe predvidoma prišel 26. maja prihodnje leto. V napovedniku je moč videti podvodni svet male morske deklice, igralkino izvedbo pesmi Part of Your World ter nasploh prvi vizualni pogled Halle Bailey kot Ariele.

Grafična podoba filma in igralkina upodobitev legendarnega lika je obiskovalce dogodka navdušila, saj so konec napovednika pospremili z bučnim aplavzom. Nekaj manj navdušenja nad prihajajočim filmom pa so pokazali uporabniki na spletu. Te je namreč zmotilo dejstvo, da Baileyjeva v filmu nima ikonične rdeče pričeske, ki jo vsi enačijo z Arielo.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Izbira ameriške pevke in igralke je sicer že od samega začetka s seboj prinesla kar nekaj mešanih odzivov. Ko je bilo leta 2019 naznanjeno, da bo Arielo upodobila temnopolta igralka, so se namreč nekateri razburjali nad dejstvom, da Baileyjeva vizualno ne spominja na svetlopolto in rdečelaso junakinjo.

V podporo mladi igralki je takrat hitro stopila 'originalna' Ariela Jodi Benson, ki je liku posodila glas v animiranem filmu, in dejala: "Mislim, da je najpomembnejša  duša lika in kako to prikažeš kot igralec. To je tisto, kar šteje. Ni važno, kako izgledamo, ne glede na našo raso, poreklo, barvo kože, naš dialekt, če smo suhi ali debeli in ne glede na barvo las, je naša naloga, da povemo dobro zgodbo." Izbiro Baileyjeve je na dogodku argumentiral tudi sam režiser filma Rob Marshall, ki je pojasnil, da igralka v sebi nosi veliko paleto čustev od veselja do borbenosti ter da je njen nastop v filmu zelo močen.

To ni prvič, da so se pri priljubljeni produkcijski hiši v vlogo princese odločili postaviti nebelo igralko. Splet so namreč nedavno preplavile fotografije igralke Rachel Zegler v kostumu prve Disneyjeve princeske z lastnim animiranim filmom. Fotografije s filmskega seta tako tudi uradno potrjujejo začetek snemanja filmske adaptacije popularne risanke, v kateri bo igralka latinskoameriških korenin stopila v čevlje Sneguljčice.

  • zacetni
  • VITALHIT
  • KLET KRŠKO
  • SWY
  • WIDEX
  • PEČJAK
  • NEPREMICNINE
  • LISCA

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

medusa
14. 09. 2022 18.02
+2
Hahaha ti bom jaz dala dušo filma ... Najbolj ,da še Hejdi pa Kekca naredite v temnopolti verziji al pa zakaj na Kitajski?! HJa , dajmo kitajskega Kekca!
dannyer
13. 09. 2022 20.18
+3
12 milijonov ogledov 496T + in več kot 2,5 milijonv- slab film
Bolha Velikanka
12. 09. 2022 18.01
+7
Pri vseh igralkah na tem svetu, izberejo eno, ki niti malo ne spominja na originalni lik. To je tko, kot da bi v levjega kralja dali gorilo, da ne bodo gorile užaljene.
dannyer
12. 09. 2022 12.16
+10
Celo afričani pravijo zakaj niso vzeli kak afriški mit o morski deklici tak oap so rasno zamenjali evropsko zgodbo. čimer niti njim ni všeč i ncel orazumejo evropejce. a dizni z svojo woke ideologijo tone in tone. ni več dobrih filmov.
ćurkl
12. 09. 2022 09.51
+10
Čudno, da ni igralka Ukrajinske narodnosti ...
c00kies
12. 09. 2022 09.38
+4
Ahhh, Disney.
nogutsnoglorry
12. 09. 2022 08.25
+11
to je rasizem, zakaj niso dali igrat kitajko