14°C

Jamie Lee Curtis nagrado za življenjsko delo sprejela bosa

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
AVTOR
P.Z. /
KOMENTARJI
14
Hollywoodska igralka je na letošnjem filmskem festivalu v Benetkah prejela nagrado za življenjsko delo. Curtisova si je na poti do odra, na katerem jo je čakal zlati kipec, sezula čevlje z visokimi petami in se ob spremljavi aplavza sprehodila bosa.

Jamie Lee Curtis je s svojo sproščenostjo presenetila vse prisotne, ki so jo s stoječimi ovacijami pospremili na poti do priznanja za življenjsko delo. Igralka je zlatega leva na  78. mednarodnem filmskem festivalu v Benetkah sprejela kar bosa. Na poti do odra se je namreč odločila sezuti elegantne čevlje z visokimi petami in se tako s hitrim in poskočnim korakom neobremenjeno podala na oder.

Jamie Lee Curtis
Jamie Lee CurtisFOTO: Profimedia

Videoposnetek z dogodka, ki je bil posvečen tudi premierni uprizoritvi grozljivke Halloween Kills, je hitro zakrožil po medmrežju. Zvezdnica je po premieri in slovesni podelitvi nagrade na omrežju Instagram objavila svojo fotografijo z rdeče preproge in dopisala svoj govor, za katerega pravi, da ga je želela podati v italijanskem jeziku.

Za ogled vsebine z družbenih omrežij omogoči piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

''Hvala za to veliko čast. To nagrado posvečam žrtvam in tistim, ki so preživeli nasilje vseh vrst – fizično, politično, duhovno, spolno, psihično, kulturno, čustveno in družinsko – ter nasilje, sovraštvo in diskriminacijo vseh, ki si upajo imeti svoje ideje in razmišljajo s svojo glavo. Nagrado ponosno sprejemam s čisto, trezno glavo in odprtim ter neizmerno hvaležnim srcem,'' je povzela svoj govor.

Do odra se je sprehodila kar bosa.
Do odra se je sprehodila kar bosa.FOTO: Profimedia

62-letna igralka, ki je potomka slovitega Tonyja Curtisa in Janet Leigh, se je v Benetkah predstavila z novim filmom iz franšize Halloween, ki v ameriške kinematografe prihaja v sredini oktobra, ravno pred nočjo čarovnic. V njem nastopajo tudi  Judy Greer, Andi Matichak, Nancy Stephens, Anthony Michael Hall in Kyle Richards. Kot serijski morilec Michael Myers se vrača James Jude Courtney. Curtisova je v izvirnem filmu leta 1978 in tudi v nadaljevanjih zaigrala lik Laurie Strode.