Film/TV

Kaj smo gledali v letu 2023?

Ljubljana, 26. 12. 2023 07.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

Staro leto se že počasi poslavlja, a spomnimo se vseh zabavnih vsebin, ki so nas v letu zabavale in nam krajšale čas. Dobre televizijske vsebine so vedno dobrodošle: naj bo v času bolezni, obilnega deževja, vročinskega vala ali v času zimske megle, ko nam ni do ničesar drugega kot do lenarjenja.

Od malih do velikih kuharjev

Spomladi smo na POP TV spremljali dva kuharska šova, in sicer Mali šef Slovenije in MasterChef Slovenija. V obeh smo se navduševali nad kulinaričnimi presežki naših tekmovalcev.

Zmagovalca pete sezone Mali šef Slovenije.
Zmagovalca pete sezone Mali šef Slovenije. FOTO: POP TV

V peti sezoni šova Mali šef Slovenije sta slavila šolarja OŠ Belokranjskega odreda Semič, Matrik in Matic. Žirante sta prepričala s svojo natančnostjo, dovršenimi okusi ter organiziranostjo, z osvojeno nagrado pa želita šoli pomagati pri obnovi gospodinjske učilnice. "Žirante je verjetno prepričalo to, da sva v finalu dostavila vse komponente, tudi če sva imela nekaj težav s postavitvijo, so bile jedi narejene v celoti. Sezul pa jih je čips iz pastenjaka," sta dejala zmagovalca v en glas in dodala, da je bil njun zmagovalni krožnik izredno barvit in poln okusov.

V MasterChefu Slovenija je sodnike Karima Merdjadija, Luko Jezerška in Bineta Volčiča prepričala 23-letna Zala Pungeršič iz Šmarjeških Toplic. Tako Zala kot njena sotekmovalka Zala Fir, s katero sta se pomerili v finalu, sta sodnike navdušili s svojimi finalnimi krožniki. 

Sodniki so po izteku časa poskusili obe glavni jedi, finalistki pa sta nadaljevali s pripravo sladice. Sodniki so se veselili Zaline jedi in navdušila je z božansko omako, popolno pripravljeno hobotnico in račko, kombinacija z ostalimi komponentami pa je bila vrhunska. Sodniki na krožniku niso našli niti ene napake, zato so nazdravili, Bine pa je povedal: "Takšne finalistke še nismo imeli." Luka: "Takšnega krožnika pa že dolgo ne."

Zala Pungeršič
Zala Pungeršič FOTO: POP TV

Kmalu po finalu oddaje smo Zalo povabili v kuhinjo in jo prosili, da nas nauči kak preprost in uporaben recept. Med pripravo rižote s šparglji z dodatkom limone nam je povedala, kako je sama doživljala MasterChefa in kaj vse se je naučila tekom snemanja. 

Ne le kuhinja, tudi ljubezen

Spomladi nismo samo kuhali, zabavali smo se tudi z našimi zaljubljenci iz šova Super par, v katerem je moralo osem parov pokazati, kako dobro se poznajo med seboj in kako močna je njihova ljubezen. 

POPkast z Indiro in Maticem, zmagovalcema šova Super par.
POPkast z Indiro in Maticem, zmagovalcema šova Super par. FOTO: Luka Kotnik

Šov je gledalce zabaval predvsem zaradi dogajanja v zakulisju in ne toliko zaradi dogajanja med samimi igrami. Med pari so se ustvarile manjše skupine in različne naklonjenosti. Nekateri so si bili bolj simpatični, drugi malo manj. Se še spomnite, katera 'drama' vas je najbolj navdušila, presenetila ali nasmejala?

Na koncu sta slavila zaljubljenca Indira Ekić in Matic Kolenc, ki sta zdaj že zaročena in v pripravi na poroko.

Jesenska pripoved: kdo je boljši kmetovalec in kdo je najbolj talentiran?

V jesensko programsko shemo smo vključili dva popolnoma različna šova, a skupaj sta delovala kot popolna celota. Med tednom smo se zabavali z mladimi, ki so se na Dolenjskem trudili kmetovati in se ne predati živčnim vojnam, s katerimi so se morali soočati, za konec tedna pa smo se navduševali nad Talenti, ki so nas zabavali vsak na svoj način.

Žan Simonič v superfinalni areni
Žan Simonič v superfinalni areni FOTO: POP TV

V letošnji jubilejni Kmetiji smo spoznali eno najmlajših zasedb, a čeprav je marsikdo dvomil v njih zaradi njihove starosti, so se izkazali kot izjemni kmetovalci. Seveda so med nalogami imeli tudi kar nekaj težav, a vse se je s časom rešilo. Med delom in kmetovanjem pa so prekakovale tudi iskrice. 

Letošnji zmagovalec Kmetije je Žan Simonič, ki si je v zadnjem napetem boju z Alenom Plojem prislužil naziv zmagovalca Kmetije 2023 in s tem osvojil 50 tisoč evrov. "Vedno, ko se za nekaj odločim, grem na vse ali nič in verjamem v svoj uspeh. Prav zaradi tega mi v večini primerov uspe. Na Kmetiji sem se od ostalih razlikoval po zbranosti, iznajdljivosti in mirnosti. Mislim, da me je točno to pripeljalo do končnega rezultata," je po zmagi povedal Žan. 

V Talentih pa smo spremljali kopico talentiranih posameznikov in skupin. Kot so povedali žirantje, na avdicijah sami sebi 'nagajajo', saj preveč ljudem dajejo svoje pritrdilne odgovore, ko pa je čas za polfinale, se morajo med seboj dogovoriti, katerih 25 Talentov bodo povabili v polfinale. 

Domen Kljun je veliki zmagovalec šova Slovenija ima talent
Domen Kljun je veliki zmagovalec šova Slovenija ima talent FOTO: POP TV

Na koncu smo si ogledali 25 izjemnih polfinalistov, deset najboljših pa se je uvrstilo v finale. Med desetimi finalisti smo si letos lahko ogledali eno čarovniško točko, dve gibalni, dve plesni, štiri plesne in eno inštrumentalno. Tako pestrega finala že dolgo nismo imeli. Na koncu je zmagal Domen Kljun, fant, ki bi ga vsaka mama želela za zeta. Vokalist, ki nikoli ni imel niti ene učne ure petja in ki je v finalu nastopil precej bolehen in dan po tem, ko je izgubil glas. A kjer je volja, tam je pot. 

VOYO navduševal z domačo produkcijo

Leto se ne bi zaključilo popolno, če se ne bi spomnili tudi vseh domačih serij, ki so navduševale na VOYO. Največ ogledov je seveda dobila serija Ja, Chef!, v kateri blestijo Jurij Zrnec, Katarina Čas, Klemen Janežič, Domen Valič, Tjaša Železnik, zdaj tudi Sebastian Cavazza ...

Navduševala pa je tudi druga sezona priljubljenega Gospoda profesorja, ki je postregel z novimi srednješolskimi (in tudi odraslimi) zapleti, problemi in ljubezenskimi prigodami. Jure Henigman in Tina Vrbnjak sta nas znova popeljala v eno lepših ljubezenskih zgodb naših televizijskih zaslonov in komaj smo čakali, da vidimo, kako se bo končala zgodba dveh profesorjev, ki sta si več kot očitno zelo všeč. 

V letu 2023 smo se smejali tudi z ekipo serije Za hribom. Vaščani najbolj zabavne vasice so nas znova zabavali z novimi absurdnimi zapleti, novimi romancami in tihotapskimi ter preroškimi dogodivščinami.  

Zabavala sta nas tudi brata Valič v svoji seriji Vse punce mojga brata, v kateri sta se jima že tretjič pridružili simpatični Ajda Smrekar in Beti Strgar. 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (14)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Sickk 2
26. 12. 2023 21.27
+1
Nc pametnga..
SlepiSlovenc
26. 12. 2023 14.15
+1
Jst sem največ gledal risanke.
nopino
26. 12. 2023 14.13
+0
Zelo žalostna oddaja KDO VAM LAŽE. Klicatelji na tej liniji kažejo vso pokvarjenost ki premore človeški mehanizem. Pa to ni za verjet, desničarske nebuloze sežejo do nebes.
13klu?
26. 12. 2023 11.11
+1
No, razen resničnostnih šovov in raznih limonad kaj veliko več ni bilo na programu
paparaz paparaz
26. 12. 2023 10.57
-1
Edina zabavna oddaja je bila Riba raca rak .. da smo se lahko malo zgražali
periot22
26. 12. 2023 09.17
+6
Prisiljene reklame!!!!!
caspera1
26. 12. 2023 09.11
+9
Resničnostni šovi bi morali biti z zakonom prepovedani.
Artechh
26. 12. 2023 08.52
+4
Gledali smo kako ste migranta promovirali,zakaj ni zmagal ce je tok oh in sploh? Oddaje lahko recem da tudi 10min nisem gledal
Limona2021
26. 12. 2023 08.26
+13
Raje se zgledujte po bbc, rolajte kakšne dokumentarce, odpovejte te kvazi resničnostne šove in postanite kvalitetna tv. Tole od turskih serij dlje, do kmetij to enostavno ni ok.
Artechh
26. 12. 2023 08.51
+8
To se gleda in tudi poceni je za posneti v primerjavi z dobrimi dokumentarci…. Globoko smo zabredli. Ni cudno da je druzba v kur*, kar tiktok ne unici pa kmetija dokonca
Limona2021
26. 12. 2023 08.24
+14
Bedarije, ki jih ne gledamo
morjeblata
26. 12. 2023 08.15
+10
Nič od navedenega ne sodi med "dobre televizijske vsebine"...