-2°C

Kevin Spacey bo producentom Hiše iz kart plačal skoraj 31 milijonov dolarjev

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
AVTOR
STA /
KOMENTARJI
12
Ameriški igralec Kevin Spacey bo moral plačati skoraj 31 milijonov ameriških dolarjev produkcijski družbi MRC, ustvarjalki serije Hiša iz kart, v kateri je igral, dokler ga niso odpustili zaradi obtožb o spolnem nadlegovanju. MRC je v tožbi zahtevala odškodnino, ki je nastala pri seriji po njegovi odpustitvi.

Iz dokumentov, ki so dostopni od ponedeljka, je razvidno, da je MRC po obtožbah o nadlegovanju Kevina Spaceyja odpustil in začel preiskavo, v kateri so ugotovili, da je kršil določila pogodbe in standardov o ravnanju na delovnem mestu.

Kevin Spacey
Kevin SpaceyFOTO: Profimedia

Val obtožb, ki je ustavil kariero 62-letnika, med drugim znanega tudi iz filma Lepota po ameriško režiserja Sama Mendesa, je sovpadel z vzponom gibanja #MeToo proti spolnemu nadlegovanju in zlorabi, ki ga je sprožil primer vplivnega hollywoodskega producenta Harveyja Weinsteina.

Dvakratni dobitnik oskarja je v petih sezonah Hiše iz kart, igral brezvestnega ameriškega politika Franka Underwooda, dokler v javnost niso prišle obtožbe o spolnem nadlegovanju. Družba MRC je pojasnila, da o tem ni bila seznanjena.

PREBERI ŠE
Kevin Spacey dobil vlogo v filmu, kariere po obtožbah ni konec

Pojasnila pa je tudi, da je njegov odhod iz priljubljene serije zahteval reorganizacijo, zaradi katere je prišlo do "znatnih izgub" za podjetje. Iz scenarija so morali umakniti njegov lik in šesto sezono preoblikovati s 13 v šest epizod.

Produkcijska hiša je pravni spor proti Spaceyju začela leta 2019.