FILM/TV

Kje je danes Angus T. Jones, igralec iz serije Dva moža in pol?

Los Angeles, 25.01.2023, 10:05 | Posodobljeno pred 4 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Angusa T. Jonesa je cel svet spoznal v seriji Dva moža in pol, kjer je igral nadebudnega in igrivega nečaka Charlieja Sheena. Nasmejani otroški igralec je navduševal dolga leta in bil eden najbolje plačanih otrok v filmski industriji. A tako kot veliko mladim v Hollywoodu se mu je svet zabave po nekaj letih zameril in ponovno je našel Jezusa, se mu zaobljubil in javno spregovoril o nesmislu sodelovanja z velikimi produkcijskimi hišami.

Serijo Dva moža in pol lahko vsak delavnik spremljate na Kanalu A.

Dolga leta je bil Jake iz serije Dva moža in pol, ki ga je upodobil Angus T. Jones, eden najbolj priljubljenih otroških igralcev. Predvsem zaradi njegove vloge Jakea, ki je bil izjemno nasmejan, nagajiv in na trenutke sarkastičen mladenič. A Angus, ki je Jakea upodabljal več kot 10 let, nad svojim likom ni bil tako navdušen.

Angus je zaslovel z vlogo Jakea v seriji Dva moža in pol.
Angus je zaslovel z vlogo Jakea v seriji Dva moža in pol.

Angus je s priljubljeno vlogo zaslužil tudi po 317 tisoč evrov na epizodo, kar ga je uvrstilo med enega najbolj bogatih najstniških zvezdnikov na svetu.

Angus T. Jones
Angus T. JonesFOTO: Profimedia

Od hollywoodske zvezde do verskega fanatika

Čeprav je Angus za svojo vlogo prejel tudi nekaj laskavih nagrad, se je leta 2010 vse spremenilo. Naenkrat se je igralec odločil, da se spet bolj posveti veri (kot so ga starši vzgajali, ko je bil mlajši), in se zaprisegel Jezusu Kristusu. V enem od intervjujev je takrat povedal: "Sporočilo, ki ga je pastor tisti dan pridigal, je bilo ukrojeno zame. Všeč mi je bilo. Super je bilo. Bilo je tako jasno sporočilo."

Medtem ko je Angus našel novo vero, to ni imelo nikakršne zveze z njegovim počasnim izginjanjem iz Dva moža in pol – vsaj ne neposredno. Resnična težava je bila, da je Jones začel javno in ostro kritizirati serijo zaradi svojih novih prepričanj. V intervjuju za The Forerunner Chronicles je igralec svojo komedijo označil za "umazanijo" in dejal, da "ne moreš biti bogaboječa oseba in biti takšen v televizijski seriji".

Ni trajalo dolgo, da je igralec ugotovil, da so njegove žalitve med dotičnim intervjujem dvignile nekaj obrvi in sprožile ogromno polemik. Kasneje je poskušal zavrniti svoje izjave in se opravičil svojim sodelavcem, s čimer je pokazal obžalovanje in priznal, kako blagoslovljen je bil, da je lahko igral v seriji Dva moža in pol. Čeprav je Jones s svojimi izjavami pred odhodom iz šova poskrbel za pravo razburjenje, se je zdelo, da med njim in ekipo ni zamer. Da bi to dokazali, je ekipa mladega igralca povabila na poseben in zadnji nastop v finalu serije Dva moža in pol. In oboževalci so bili navdušeni, ko so še zadnjič videli Jakea Harperja.

Dva moža in pol
Dva moža in polFOTO: Profimedia

"To je vse preteklost," je povedal Chuck Lorre, režiser serije, na snemanju zadnje epizode: "Angus se je kmalu po tistem intervjuju opravičil meni in ekipi. Dobro se razumemo. Ob koncu serije smo ga kontaktirali in vprašali, če bi prišel na snemanje zadnje epizode. In bil je navdušen. Bilo je kot v starih časih. S to razliko, da ni več osemletni otrok, seveda. Imeli smo noro zabaven teden."

Kje je Angus T. Jones danes?

Po odhodu iz šova se je Jones vpisal na univerzo Colorado Boulder v program okoljskih študij. Kasneje je svojo smer zamenjal za judovske študije, da bi nadalje raziskoval religijo. Bil je tudi navdušen, da je za nekaj časa ušel iz soja žarometov, ko je za People povedal: "Nisem bil v središču pozornosti in to je bilo lepo."

Nekdanja otroška zvezda je zdaj del vodstvene ekipe podjetja za odnose z javnostmi v podjetju Tonite. Po vsej drami okoli njegovih verskih prepričanj je Jones sčasoma spoznal, da je šel malo predaleč, in se je na koncu umaknil ter se osredotočil nase in svojo kariero.

Angus je za vlogo Jakea prejel tudi nekaj laskavih nagrad.
Angus je za vlogo Jakea prejel tudi nekaj laskavih nagrad.FOTO: Profimedia

Dva moža in pol

Namizna aplikacija Internet Explorer odhaja v pokoj

Zagotovite si nemoten vstop v svet aktualnih novic in jo nadomestite z najnovejšo verzijo Chromea, Firefoxa, Safarija ali Microsoft Edgea.