Film/TV

Liffe in Slovenski knjižni sejem letos v virtualni obliki

Ljubljana, 19. 10. 2020 20.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, A.R.
Komentarji
0

Pa začasnem zaprtju Cankarjevega doma (CD) zaradi drugega vala širjenja koronavirusa in glede na slabšanje epidemiološke slike bosta letošnja 31. Ljubljanski mednarodni filmski festival - Liffe in 36. Slovenski knjižni sejem potekala virtualno.

 Simon Popek je sporočil, da bo Liffe letos potekal virtualno.
Simon Popek je sporočil, da bo Liffe letos potekal virtualno. FOTO: Miro Majcen

Vodja filmskega programa v Cankarjevem domu Simon Popek je za STA povedal, da bo 31. Liffe potekal v napovedanem terminu od 11. do 22. novembra, a v virtualni obliki. Preko platforme VOD - video na zahtevo bo ponudili približno polovico od prvotno načrtovanih novih filmov.

31. Ljubljanski mednarodni filmski festival - Liffe
31. Ljubljanski mednarodni filmski festival - Liffe FOTO: Cankarjev dom

Tako bodo prikazali okoli 20 novih filmov, saj, kot je pojasnil Popek, za druge ni bilo mogoče pridobiti pravic za spletno prikazovanje, ampak zgolj za prikazovanje v dvorani.

V sklopu letošnjega Liffa so načrtovali tudi retrospektivo filmov Federica Fellinija. Ker gre pri Fellinijevih filmih za filmske kopije, jih ni mogoče prikazati digitalno, zato načrtujejo, da bi jih, če bi epidemiološka situacija dopuščala, fizično prikazali v decembru. Če bi bilo možno, bi tedaj fizično prikazali tudi preostale načrtovane filme letošnjega festivala.

Kot je še povedal Popek, so sicer za letos že od začetka načrtovali hibridno obliko festivala, na kateri bi že omenjeno dvajseterico filmov ponujali na platformi VOD, saj tudi distributerje zanima, kako se to obnese. Kadar gre za spletna pretakanja, gre običajno za mesečne naročnine, da bi ljudje plačevali za ogled posamičnega filma, pa ni običajno, je še povedal Popek.

Letošnji Slovenski knjižni sejem, ki je napovedan med 24. in 29. novembrom, pa bo, kot je za STA povedala direktorica kongresno-komercialnega programa v CD Breda Pečovnik, v celoti potekal virtualno. Če bo glede na epidemiološko situacijo možno, bodo sicer, ob upoštevanju potrebnih varnostnih ukrepov za preprečevanje širjenja koronavirusa, skušali v živo izpeljati le odprtje sejma in morda še kak dogodek.

Letošnji knjižni sejem bo potekal virtualno.
Letošnji knjižni sejem bo potekal virtualno. FOTO: Bobo
  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.