Film/TV

Mark Ruffalo: Vojne zvezd so vedno enake, Marvel pa bolj raznolik

Los Angeles, 18. 08. 2022 18.16 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Igralec filmov Maščevalci je Marvelovo franšizo, s katero je zaslovel, primerjal s franšizo Vojne zvezd in razložil, zakaj so Marvelovi filmi kljub temu tako uspešni. Toda producent serije Varuhi si kljub temu želi, da bi bilo filmov manj – da bi bil izid vsakega filma spet nekaj posebnega.

Mark Ruffalo
Mark Ruffalo FOTO: Profimedia

Mineva 10 let, odkar je Mark Ruffalo v filmih o superjunakih prvič upodobil Brucea Bannerja - Hulka, in pred kratkim se je vrnil v vlogo v novi seriji She-Hulk: Attorney at Law. V intervjuju za Metro U.K. je ubranil ugled Marvel Cinematic Universa, ki je pred kratkim doživel kritiko zaradi vse večjega števila nadaljevanj, predzgodb, stranskih zgodb in televizijskih serij. Omenil je, da Marvelovi filmi vsakič prinesejo nekaj novega – kar pa ne more reči za Disneyjev drug veliki projekt – Vojne zvezd. "Razumem, da te stvari nekaj časa delujejo, potem pa pride nekaj drugega. A stvar z Marvelom je takšna, da v njihovem vesolju dovolijo, da vsak režiser ali igralec zgodbe prilagodi glede na svoj stil, tako kot to počnejo tudi pri stripih," je povedal Ruffalo. "Marvel jim v večini primerov dovoli prinesti nekaj novega v zgodbe."

Prihajajoči projekti franšize Marvel
Prihajajoči projekti franšize Marvel FOTO: Profimedia

"Če pa gledamo Vojne zvezd, so zgodbe vedno zelo podobne," je še dodal. Letos so v kino prišli Doktor Strange v multivesolju norosti, Thor: Ljubezen in grom, novembra pa prihaja še Črni panter: Wakanda za vedno, svoje oboževalce pa so razveselili tudi s serijami Moon Knight, Ms. Marvel ter She-Hulk. Pred kratkim so razkrili svoje načrte še za prihajajoče filme in serije, zadnji film franšize Vojne zvezd pa je bil že leta 2019, ko je Vzpon Skywalkerja zaključil trilogijo. Trenutno so na voljo še serije Mandalorian, The Book of Boba Fett ter Obi-Wan Kenobi, prihaja pa še predzgodba filma Rogue One: Andor. 

Tudi Damon Lindelof, pisec in producent serije Varuhi, je v intervjuju priznal, da pogleda vse Marvelove vsebine, a si želi, da jih ne bi ustvarjali tako pogosto, da bi bile bolj posebne. "Z nekoliko bolj ciničnega stališča je to še vedno posel. Industrija je," je povedal. "In če narediš nekaj dobrih Marvelovih filmov, je tvoj instinkt: 'Ustvariti moramo še več takšnih filmov, to moramo razširiti.' Moj notranji občutek je nekako takšen: 'Želim si, da bi ustvarjali manj in da bi vsak izid bil malce bolj poseben ...' Ljudje si ne želijo, da bi se stvari končale. Jaz pa si."

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.