Film/TV

Meryl Streep podrla lasten rekord pri številu nominacij za zlate globuse

Los Angeles, 13. 12. 2023 07.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Meryl Streep je ob ponedeljkovi razglasitvi nominacij za zlati globus podrla lasten rekord kot največkrat nominirana igralka v zgodovini teh nagrad. Prejela je nominacijo za stransko vlogo v komični seriji Only Murders in the Building, kar je 33. nominacija za zlati globus v njeni karieri.

V konkurenci za 81. zlate globuse, ki jih bodo podelili 7. januarja v Los Angelesu, se je 74-letna igralka znašla skupaj z igralkami Elizabeth Debicki iz serije Krona, Abby Elliott (The Bear), Christino Ricci (Yellowjackets), J. Smith-Cameron (Nasledstvo) in Hannah Waddingham (Ted Lasso).

Streepova v seriji Only Murders in the Building nastopa skupaj s Stevom Martinom in Seleno Gomez. V njej upodablja igralko Loretto Durkin, ki je igrala v muzikalu Oliverja Putnama in v tretji sezoni skupaj z njim sodeluje pri iskanju morilcev.

Od skupno 33 nominacij, ki jih je prejela, so bile štiri nominacije za televizijske projekte, kipec pa je osvojila osemkrat. Prvi zlati globus je prejela leta 1980 za film Kramer proti Kramerju.

Meryl Streep je prejela 33. nominacijo za zlati globus.
Meryl Streep je prejela 33. nominacijo za zlati globus. FOTO: Profimedia

Leta 2017 je prejela tudi posebno nagrado Cecil B. DeMille, ki jo na zlatih globusih podeljujejo za izjemne dosežke v filmu. Poleg tega je 74-letna Meryl igralka z največ nominacijami za oskarje. Ameriška filmska akademija jo je za najbolj prestižno nagrado nominirala 21-krat, dobila pa jo je trikrat. Prejela je tudi nagrado Britanske filmske akademije bafta, zlatega medveda na festivalu v Berlinu in nagrado za najboljšo igralko na festivalu v Cannesu.

Zlate globuse bodo podelili na Beverly Hillsu v Los Angelesu. Po štirih desetletjih jih bodo prvič prenašali na televizijski mreži CBS.

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Škrabek
14. 12. 2023 14.17
Fina serija tale Only murders in the building
vvvilice
13. 12. 2023 11.57
+2
Odlična igralka. Ampak globus? Zakaj pa ima OZN zemljevid ravne zemlje. Kaj je zdaj res?
ssecnik
13. 12. 2023 08.44
+5
Lastni rekord se izboljša ,podre se rekord nekoga drugega.
PegySue
13. 12. 2023 08.28
+17
Glede na to,kako kvalitetna in dobra igralka je,me čudi,da n osvojila več oskarjev. Ženska med igranjem spreminja od barve oči,glasu,do potez obraza. Neverjetno,kako se spremeni v lik,ki ga zastopa. Menim,da ni le trenutna najboljša igralka,ampak najboljša igralka vseh časov.