Film/TV

Na akcijske vloge se je pripravljal celo življenje: treningi so del vsakdana

Los Angeles, 02. 04. 2020 11.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Igralec Philip Winchester se je na akcijske vloge pripravljal že od zgodnjega najstništva. Oboževal je šport in je vsakodnevno treniral že od 14. leta, ko je trilitrske steklenice mleka uporabljal kot uteži. V Londonu pa se je med študijem igre soočil s prvim nasprotovanjem pretiranega treniranja – profesor mu je namreč dejal, da ga bo preveč mišičasto telo oviralo v igralski karieri.

Ameriški igralec Philip Winchester, ki s svojimi vlogami in izklesano postavo spominja na ameriške marince, je že od majhnih nog velik ljubitelj športa. Pred časom je za revijo Men's Health povedal, da trenira že od 14. leta. Med usposabljanjem za vlogo v seriji Stirke Back je tudi sodeloval s policisti iz posebne enote in tako pridobil znanje, ki mu je pomagalo v več različnih serijah in filmih.

Čeprav ima rad gledališče in Shakepeara, so mu akcijski filmi in serije ljubši.
Čeprav ima rad gledališče in Shakepeara, so mu akcijski filmi in serije ljubši. FOTO: Profimedia
Serijo Pravica v Chicagu, v kateri igra tudi Philip, si lahko ogledate na POP TV od torka do četrtka ob 22:20 uri.

V domačem kraju v zvezni državi Montana je Philipov oče, ko je ta odraščal, sodeloval pri lokalnem gledališču. Oče je Philipa večkrat vzel s sabo v gledališče, medtem ko je mama delala nočne izmene v domu za ostarele. "Igralci v tem gledališču so me naučili, kako brati in interpretirati Williama Shakespeara. Naučili so me, kako uporabiti svoj glas na različne načine," je povedal 39-letnik. Ob šolanju in preživljanju časa v gledališču pa se je že od zgodnjega najstništva posvečal utrjevanju telesa. Kot je povedal za revijo, je bil v zgodnjem najstništvu izjemno suh in si je želel, da bi bil bolj podoben starejšim prijateljem, ki so se počasi že razvijali. "S prijatelji sem začel dvigovati uteži. Doma sem uporabljal trilitrske plastične steklenice mleka, v sobi sem si izvrtal luknje, da sem si lahko pritrdil železno palico za dvigovanje in res sem nenehno treniral," je povedal igralec.

Tudi Philipovi liki so športni navdušenci, zato z njimi nima večjih težav.
Tudi Philipovi liki so športni navdušenci, zato z njimi nima večjih težav. FOTO: Profimedia

Povedal je, da so se treningi izplačali, saj je tisto poletje, ko je dopolnil 16 let, vstopil v 'pravo puberteto': "V enem samem poletju sem se razvil, dvigovanje uteži se je obrestovalo, zrasel sem kar 15 centimetrov, mišice so se razvile."

In čeprav je bil nad svojimi novimi mišicami, ki jih neguje že od najstništva, navdušen, pa navdušenja ni delil njegov profesor drame v Londonu. "Spomnim se, da je bil moj dramski profesor prepričan, da bodo moje mišice ovira za kariero, ki si jo želim. Drugi profesor pa je celo zapisal na tablo: 'Bruce Lee ima mišice z razlogom, zakaj pa jih ima Philip?' Nisem razumel, zakaj so tako jezni in zakaj jim gre moja postava tako v nos." Takrat jim je povedal, da ima zelo rad gledališčni oder in Shakespeara, a da bi rad igral v akcijskih filmih in da misli, da se bo v tej zvrsti najbolje znašel. In imel je prav. Večina njegovih vlog je akcijskih. "Odraščal sem ob filmih Jean-Claude van Damma in franšizi Umri pokončno. Ni me bilo sram priznati, česa si najbolj želim." In čeprav nekateri profesorji še vedno niso razumeli, zakaj ima takšne želje, ga je kar nekaj pedagoških delavcev pri njegovih željah podpiralo: "To je bil pomemben del moje kariere. Vesel sem, da sem bil obdan z ljudmi, ki se niso bali povedati, kdo so in kaj si želijo."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Od specialca do tožilca, ki išče pravico

Philip pa se je preizkusil tudi kot pošteni tožilec Peter Stone v seriji Pravica v Chicagu. Serija pripoveduje zgodbo predanih državnih tožilcev in preiskovalcev, ki se ukvarjajo z odmevnimi primeri v Chicagu. Peter Stole (Philip Winchester) in njegovi sodelavci si neumorno prizadevajo priti resnici do dna in služiti zakonu. Z zbranimi dokazi se na sodišču podajo v boj za pravico, do katere bi morala biti upravičena prav vsaka žrtev. Tožilca Stona in Valdezovo čaka že v prvi epizodi težak izziv, saj se bosta na sodišču pomerila s premetenim odvetnikom, ki brani glavnega osumljenca za požar v skladišču, v katerem je umrlo več oseb. Serijo Pravica v Chicagu si lahko ogledate na POP TV od torka do četrtka ob 22:20 uri.

  • zacetni
  • VITALHIT
  • KLET KRŠKO
  • SWY
  • WIDEX
  • PEČJAK
  • NEPREMICNINE
  • LISCA

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Militos
02. 04. 2020 12.37
+1
Nikoli slišal zanj.
farobasso
02. 04. 2020 12.19
+0
In kaj bi zdaj rad James Bonda špilal??