Na letošnjem festivalu v Pulju več slovenskih filmov

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
AVTOR
STA /P.Z. /
KOMENTARJI
0
Na letošnjem 67. filmskem festivalu v Pulju bo za glavno nagrado tekmovalo 16 celovečercev, med njimi tudi več slovenskih filmov, ki so del filmskega programa manjšinskih koprodukcij. Na festivalu, ki bo potekal med 18. in 26. julijem, bodo prikazali filmske stvaritve Andreja Košaka, Mateja Nahtigala, Metoda Pevca in Martina Turka.

Letošnji festival bo odprla premiera drame Mare režiserke Andree Štake iz programa manjšinskih koprodukcij. V to kategorijo je uvrščenih še deset filmov, ki so prav tako kandidati za festivalske nagrade. Med njimi so tudi slovensko-hrvaško-italijanska drama Ne pozabi dihati Martina Turka, slovensko-severnomakedonsko-hrvaška koprodukcija Vsi proti vsemAndreja Košaka, slovensko-hrvaška drama Korporacija Mateja Nahtigala in slovensko-hrvaško-severnomakedonsko-srbska produkcija Jaz sem Frenk v režiji Metoda Pevca, so danes sporočili organizatorji festivala.

V Pulju bodo podelili zlate arene.
V Pulju bodo podelili zlate arene.FOTO: Profimedia

Občinstvo bo pet celovečercev, ki so uvrščeni v hrvaški program, spremljalo v znameniti puljski areni. Na prostem si bo možno ogledati filme Mater režiserja Jure Pavlovića, Glas Ognjena Sviličića, Ribanje i ribarsko prigovaranje Milana Trenca, Ideš? Idem! Ljube Zdjelarovića in Tereza 37 Danila Šerbedžije.

Na letošnji festival je uvrščenih tudi več kot 20 kratkih in študentskih filmov. Med drugimi bo na sporedu na lanskem festivalu slovenskega filma z vesno nagrajeni kratki filmRaj v režiji Sonje Prosenc in Mitje Lična. V programu študentskih filmov bodo predvajali slovenski dokumentarec Cafe AlzheimerMartina Drakslerja ter dramoGaganje Roka Hvale, še piše na spletni strani festivala.

PREBERI ŠE
Na 66. puljskem filmskem festivalu tudi Slovenci