Film/TV

Na premieri filma Elvis 12-minutne stoječe ovacije

Cannes, 27. 05. 2022 15.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Občinstvo je na filmskem festivalu v Cannesu trepetalo za Austina Butlerja, ki v filmu Baza Luhrmanna igra kralja rokenrola Elvisa Presleyja. Film je bil po premierni projekciji nagrajen z 12-minutnim stoječim aplavzom, najdaljšim na letošnjem canskem festivalu.

Medtem ko je aplavz trajal in trajal, je Austin Butler s solzami v očeh objel enako čustveno Priscillo Presley, ki se je skupaj s filmsko ekipo udeležila festivala, da bi podprla film o svojem pokojnem soprogu.  

Glasbena drama studia Warner Bros. je med občinstvom dosegla vrhunec. Gledalci so bili navdušeni predvsem nad Butlerjevo izvedbo nekaterih največjih Presleyjevih uspešnic, vključno z Jailhouse Rock, Blue Suede Shoes in Suspicious Minds.  

Elvis je prvi Luhrmanov celovečerec po filmu Veliki Gatsby iz leta 2013, ki je svetovno premiero – prav tako kot Elvis – doživel na filmskem festivalu v Cannesu. Poleg Butlerja v glavni vlogi bomo v filmu videli tudi Toma Hanksa kot Elvisovega razvpitega menedžerja Toma Parkerja in Olivio DeJonge kot Priscillo. Cody Smith-McFee je Jimmy Rogers, Yola je sestra Rosette Tharpe, Kelvin Harrison mlajši pa je B. B. King.

Austin Butler in Priscilla Presley
Austin Butler in Priscilla Presley FOTO: AP

Film Elvis je pred svetovno premiero v Cannesu prejel navdušene ocene treh članov družine pokojne glasbene ikone, Priscille Presley, Lise Marie Presley in vnukinje Riley Keough. Lisa Marie je film označila za 'spektakularen' in dodala: "Austin je čudovito utelesil ter zajel srce in dušo mojega očeta. Po mojem skromnem mnenju je bila predstava odigrana točno tako, kot mora biti s spoštovanjem." Riley Keough je povedala, da je po prvih petih minutah filma začela jokati, in dodala: "Takoj sem začutila, koliko truda sta vložila Baz in Austin, da bi stvar prikazala tako, kot je treba. To je v meni nemudoma prebudilo globoka čustva. Počutila sem se počaščeno, da sta s toliko truda prišla do njegovega bistva in začutila, kaj je zares bil. Austin ga je tako zelo lepo upodobil."

V filmu na življenje in kariero neponovljivega Elvisa gledamo skozi prizmo njegovega zapletenega odnosa z menedžerjem Tomom Parkerjem. Zgodba sega globoko v zapleteno dinamiko njunega odnosa, ki je trajal 20 let, od Elvisovega vzpona pa vse do konca njegove slave.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Marjan Podlogar 1
30. 05. 2022 16.15
-3
Koliko zaigrane osladnosti.
multifit
27. 05. 2022 16.15
-3
Bedarija ce mene vprasate. Prevec napihujejo in promovirajo
Nace Štremljasti
27. 05. 2022 16.02
-1
kaj se niso nič strelal,aja saj to ni amerika ane
Izudin Vidi?
27. 05. 2022 15.34
+2
ja 12 minut so ploskal ja..to te ze roke po 1 minuti bolijo