Film/TV

Na prizorišču Marvelove serije umrl scenski delavec

Los Angeles, 07. 02. 2024 15.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

S prizorišča Marvelove serije Wonder Man poročajo o tragični nesreči, v kateri je življenje izgubil scenski delavec. Predstavnik studia je družini izrazil globoko sožalje in zagotovil, da bodo odgovorni nesrečo vzeli pod drobnogled.

Neimenovan moški, ki je kot scenski delavec sodeloval pri Marvelovi seriji Wonder Man, je na prizorišču po padcu z višine umrl. "Naše misli in globoko sožalje so z njegovo družino in prijatelji," je v izjavi za javnost povedal predstavnik studia in zagotovil, da bo nesrečo raziskala uprava za varnost in zdravje pri delu, pri tem pa bo s potrebnimi informacijami sodeloval tudi studio sam.

Na prizorišču Marvelove serije umrl scenski delavec.
Na prizorišču Marvelove serije umrl scenski delavec. FOTO: AP

Matthew D. Loeb, predsednik mednarodnega združenja zaposlenih na prizoriščih, je dejal, da je sindikat šokiran in užaloščen. "Prizadevamo si podpreti družino našega člana ter njegove sočlane in kolege," je dejal v izjavi. "Varnost na snemanju je naša največja prednostna naloga in na kakršen koli način bomo pomagali uradu pri njihovi preiskavi."

Tragične nesreče na prizoriščih filmov in serij, med katerimi je v zadnjem času najbolj odmevala smrt direktorice fotografije Halyne Hutchins, so povzročile odmevne tožbe in pozive k reformam industrije.

Snemanje serije Wonder Man naj bi se sicer po zamiku zaradi lanske hollywoodske stavke pričelo prihodnji mesec. V njej bo v glavni vlogi zaigral igralec Yahya Abdul-Mateen II, znan po vlogi v filmu Aquaman.

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Mr Nobady
07. 02. 2024 17.26
+4
Wonder man? Kakšno traparijo so si spet izmislili Marvelovci.
dimn
07. 02. 2024 17.39
+1
Če bi snemali Wonder Woman bi ga gotovo pravočasno rešila.
dobrabejba35
07. 02. 2024 15.44
+1
IKOSS
07. 02. 2024 15.44
+2
Tragedija na snemanju, ki pa v svojem bistvu ni drugačna od tiste, ki se je zgodila na snemanju filma Rust. V obeh primerih je šlo za neželen incident pri filmski produkciji s smrtnim izidom. Ob tem je vedno je zanimivo opazovati, kako se incidnete pri katerih so udeležena ognjena strelna sredstva, ali tem soridna sredstva, obravnava drugače, kot druge incidnete. Prav tako, kako različna je medijska odmevnost enih in drugih.