8°C

Brezplačni spletni ogled prvega dela srbske serije Morilci mojega očeta

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
AVTOR
Katja Dobrijević /
KOMENTARJI
8
Morilci mojega očeta je ena najbolj priznanih kriminalističnih serij na tleh nekdanje skupne države. V Srbiji je serija prejela kar nekaj nagrad in priznanj, mnogi pa se strinjajo, da je posneta na nivoju svetovne filmske industrije in da bi si zaslužila predvajanje tudi zunaj meja Balkana. Na 24ur.com vam omogočamo ekskluzivni ogled prvega dela priljubljene serije Morilci mojega očeta.

S kriminalno serijo Morilci mojega očeta (Ubice mog oca) VOYO pridobiva novo ekskluzivno predvajanje priljubljenih tujih uspešnic in tako bogati svoje vsebine, ki so uporabnicam in uporabnikom na voljo kjerkoli in kadarkoli. 

Srbsko serijo Morilci mojega očeta (Ubice mog oca) sta napisalaNataša Drakulović inPredrag Antonijević, sicer srbski režiser, ki svoje delo opravlja tudi v Združenih državah Amerike, kjer je prisostvoval pri snemanju večjih serij in filmov. Tako je na primer režiral ameriški film Breaking at the edge, v katerem igra zvezdnik Milo Ventimiglia (vsem dobro znan iz serije Midve z mamo in iz serijeTo smo mi).

Ustvarjalca sta navdih dobila pri priljubljeni ameriški seriji Pravi detektiv, v katerem igra Matthew McConaughey. Priznala sta tudi, da sta v seriji črpala tudi iz dogodkov, ki so se dogajali v Beogradu. Eden od likov - policist iz serije, ki ga igra Tihomir Stanić - je tako na primer nastal na podlagi resničnega beograjskega policista."Takoj, ko sem prebral scenarij, sem vedel, na podlagi katerega policista bom gradil svoj lik (Predrag Marjanović, op.a.). Ne morem vam zaupati, za koga gre, saj je precej znan. On ve, da je moj navdih, a se zato ne jezi name," je za srbski medij Eksprespovedal igralec.

Morilci mojega očeta zdaj že na VOYO.
Morilci mojega očeta zdaj že na VOYO.FOTO: VOYO

Močno igralsko zasedbo sicer bogatijo še: Vuk Kostić, Tihomir Stanić, Marko Janketić, Nina Janković, Katarina Radivojević, Nebojša Glogovac, Elizabeta Đorevska, Dragan Mićanović, Nataša Ninković, Peđa Bjelac, Jelisaveta Orašanin, Slavko Štimac, Mirjana Karanović, Aleksandar Đurica. 

V prvi epizodi pa se pojavi tudi prav poseben gost – vsem dobro poznani glasbenik Halid Bešlić.

O čem govori priljubljena srbska serija?

Zgodba serije Morilci mojega očeta (Ubice mog oca)se prične v letu 2011. 33-letnemu beograjskemu policistu Aleksandru Jakovljeviću je, kljub problematičnemu obnašanju, dodeljen zapleten in pomemben primer. Raziskati mora umor edine hčerke, prominentnega poslovneža, čigar podjetje gradi največji komercialni trgovsko-stanovanjski kompleks v regiji. Preiskava se ob začetku osredotoči na finančne aspekte primera, pri čemer Aleksander ne izključuje, da ima prav ta primer še ostale razsežnosti. Temeljito razišče vsako podrobnost življenja žrtve, pri čemer se ne zaveda nevarnosti, v katero se spušča. Nekdo skuša umor prikriti. 

Ob raziskovanju primera Aleksander hkrati nosi tudi osebno breme – njegov oče, policijski inšpektor je bil pred leti umorjen in krivca niso nikoli našli. Aleksander se zave, da sta lahko oba umora med seboj povezana. Raziskovanje krivcev tako postane njegova osebna misija. Obenem pa ne bo vedel, komu lahko zaupa: svojemu nadrejenemu, ki je tudi očetov najboljši prijatelj, Marjanoviću, njegovemu najboljšemu prijatelju ali ženskama v njegovem življenju: Mariji, odvetnici, s katero je v razmerju ali mladi forenzičarki Jeleni, ki osvaja njegovo srce. Z vsemi atomi bo glavni protagonist skušal izvedeti resnico, ne ve pa, da bo le-ta zelo boleča. 

Pasica koronavirus oktober