FILM/TV

Nadaljevanje filma Joker na filmskih platnih oktobra 2024

Las Vegas, 04.08.2022, 15:29 | Posodobljeno pred 25 minutami

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Težko pričakovano nadaljevanje filma Joker, v katerem je leta 2019 navdušil z oskarjem nagrajeni Joaquin Phoenix, bo po poročanju ameriških medijev na filmska platna prišlo 4. oktobra 2024. Snemanje naj bi se začelo decembra letos, za vlogo v filmu pa naj bi se med drugim dogovarjala tudi Lady Gaga.

Hollywoodski filmski zveznik Joaquin Phoenix je leta 2019 z vlogo Jokerja v istoimenskem temačnem filmu navdušil občinstvo. Nadaljevanje filma, ki bo ponovno v režiji Todda Phillipsa, naj bi na filmska platna po napovedih prišlo 4. oktobra 2024. Po pisanju spletnega portala Deadline.com se bo snemanje filma začelo decembra letos.

Nadaljevanja filma Joker na filmskih platnih oktobra 2024.
Nadaljevanja filma Joker na filmskih platnih oktobra 2024.FOTO: Profimedia

Režiser Phillips je že junija na Instagramu objavil fotografijo scenarija ter namignil, da ga piše skupaj s Scottom Silverjem. Objavil je tudi fotografijo Phoenixa, kako bere scenarij.

PREBERI ŠE
Lady Gaga najverjetneje nova Harley Quinn v nadaljevanju filma Joker

O vsebini samega nadaljevanja Jokerja zaenkrat uradno še ni informacij, v tujih medijih pa se je šušljalo, da naj bi se za vlogo v filmu med drugim dogovarjala ameriška pevka Lady Gaga, ki je že igrala v filmih Zvezda je rojena in Hiša Gucci. Zvezdnica bi najverjetneje stopila v čevlje Jokerjeve ljubice Harley Quinn. Čeprav filmski ustvarjalci podrobnih informacij ob tem niso razkrili, so pojasnili, da bi Gagina Harley "obstajala v drugačnem DC vesolju kot Harley Quinn, ki jo je uprizorila Margot Robbie". Spomnimo, Robbiejeva je lik uprizorila v filmih Odred odpisanih, Odred odpisanih: Nova Misija ter v filmu Ptice roparice in fantastična osamosvojitev Harley Quinn.

Joker, v katerem Phoenix igra duševno bolnega antijunaka, ki živi na obrobju družbe mesta Gotham City, je leta 2019 po vsem svetu zaslužil več kot milijardo ameriških dolarjev. Phoenix je za vlogo Jokerja prejel oskarja za najboljšega igralca, sam film pa na beneškem filmskem festivalu zlatega leva za najboljši film.

Namizna aplikacija Internet Explorer odhaja v pokoj

Zagotovite si nemoten vstop v svet aktualnih novic in jo nadomestite z najnovejšo verzijo Chromea, Firefoxa, Safarija ali Microsoft Edgea.