Film/TV

Nagrado v imenu Chadwicka Bosemana v solzah sprejela njegova vdova

Los Angeles, 01. 03. 2021 12.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Taylor Simone Ledward je v igralčevem imenu sprejela zlati globus, ki si ga je prislužil z vlogo v filmu Ma Rainey's Black Bottom. Kot najboljši igralec v glavni vlogi v drami je zablestel v celovečercu, ki je luč sveta ugledal nekaj mesecev po njegovi smrti.

Chadwick Boseman, ki je po dolgoletnem boju z rakom umrl avgusta lani, je bil med letošnjimi nominiranci za zlati globus. Združenje tujih dopisnikov Hollywooda se je odločilo, da prestižno nagrado posthumno podelili prav pokojnemu zvezdniku, ki je tako postal dobitnik nagrade za najboljšega igralca, in sicer za vlogo v drami Ma Rainey's Black Bottom.

Renee Zellweger je razglasila prejemnika nagrade za najboljšo glavno moško vlogo v drami, ki je pripadla pokojnemu Bosemanu.
Renee Zellweger je razglasila prejemnika nagrade za najboljšo glavno moško vlogo v drami, ki je pripadla pokojnemu Bosemanu. FOTO: Profimedia

Na podelitvi, ki je potekala po spletu, so nagrajenci nagrade tokrat prejemali nekoliko drugače, in sicer z javljanjem v živo. Tako je zlati globus v igralčevem imenu sprejela njegova vdova Taylor Simone Ledward.

Ledwardovo so med govorom premagale solze.
Ledwardovo so med govorom premagale solze. FOTO: Youtube

Ledwardova in Boseman sta se na skrivaj poročila manj kot leto dni pred njegovo smrtjo. Vdova je na daljavo med nedeljsko prireditvijo nagrado sprejela v mirnem tonu in tako spregovorila nekaj besed: ''Zahvalil bi se bogu. Zahvalil bi se staršem. Zahvalil bi se svojim prednikom za njihovo usmeritev in za vse žrtvovanje.'' Žena zvezdnika filma Črni panter, ki je bil ob smrti star 43 let, je dodala, da bi se zahvalil tudi izjemni ekipi filmskih ustvarjalcev, ki so pri drami sodelovali, nato pa se je zlomila in premagale so jo solze.

''Rekel bi nekaj lepega, nekaj navdihujočega. Nekaj, kar bi pojačalo tisti glas v vseh nas, ki nam pravi, da zmoremo. Da moramo iti naprej. Glas, ki te pokliče k temu, da še naprej počneš tisto, kar ti je namenjeno v tem trenutku,'' je še dejala Taylor Simone, ki je v njegovem imenu sprejela že priznanje na podelitvi nagrad Gotham, ki je potekala januarja.

Koronavirus pasica november
  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

SamoPovemMojeMnenje
01. 03. 2021 14.46
+0
zdaj pa bo imela žurko, denar je pobrala in akcija
Lev07
02. 03. 2021 09.59
samopovemsvojemnenje.......ne, ne poveš ga! S takim komentarjem samo pokažeš, kakšen b.e.d.n.i.k. si!
Smrketa 202
01. 03. 2021 14.41
-2
Vsak enkrat umre🤷🏼‍♀️
majsta
01. 03. 2021 14.00
-2
njegova vdova?
majsta
01. 03. 2021 14.01
+0
Kaj ste že zaposlili novega novinarja? Ker iskali ste ga prejšnji teden? Zgleda da je že začel z osnovnošolsko izobrazbo! hahah
VirusX
01. 03. 2021 14.36
-3
Ma neee iz NoreTV je prišel sem, pač vera je bolj pomembna kot knjige.... saj se bo civiliziral
Skinwalker
01. 03. 2021 13.32
+5