Film/TV

Oblasti še zmeraj iščejo pogrešanega igralca Juliana Sandsa

Los Angeles, 22. 02. 2023 10.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Več kot pet tednov po njegovem izginotju je šerifov oddelek okrožja San Bernardino objavil novice o poteku iskanja igralca Juliana Sandsa, ki je izginil med pohodom v gorovju. Iskalna akcija, ki je bila zaradi snežnih razmer sprva omejena na iskanje s helikopterjem, pa še vedno ni obrodila sadov.

Pred dnevi se je tako znova zbralo več kot 20 članov policije in reševalcev, ki so opravili iskanje na terenu na območju Mt. Baldy v gorovju San Bernardino, kjer so iskali od 13. januarja pogrešanega angleškega igralca Juliana Sandsa.

Julian Sands je še vedno pogrešan.
Julian Sands je še vedno pogrešan. FOTO: Profimeda

"Člani reševalne ekipe so se osredotočili na območje, kjer je naprava RECCO kalifornijske avtocestne patrulje 25. januarja zaznala možno elektronsko napravo," je v izjavi za EW dejal tiskovni predstavnik oddelka okrožja San Bernardino in dodal: "Na žalost ni bilo najdenega ničesar, kar bi vodilo do gospoda Sandsa."

Izjava se je nadaljevala: "Ker se bliža neizbežna nevihta, bo iskanje gospoda Sandsa na tleh za nekaj časa odloženo. Naš cilj je družini gospoda Sandsa dati nekakšen zaključek o tem, kaj se je zgodilo in ko bomo lahko, bomo poskusili znova."

Sands, ki je zaigral v filmih Warlock iz leta 1989 in Golo kosilo leta 1991, je bil prvič prijavljen kot pogrešan, ko se 13. januarja ni vrnil s pohodniške ekspedicije. Lokalne oblasti in ekipe za iskanje in reševanje so v naslednjih tednih izvedle zemeljske in zračne preiskave območja Baldy Bowl na gori Baldy, da bi ga našle, a je bilo iskanje znova neuspešno.

V svojem govoru med tiskovno konferenco o prihajajočem filmu Seneca na Berlinskem filmskem festivalu je o Sandsovem izginotju spregovoril tudi režiser John Malkovich. "Z Julianom sva si bila zelo blizu. Sem boter njegovega prvega sina, ki ga ima iz zakona s Sarah, ki jo prav tako dobro poznam. Predstavil sem ga njegovi drugi ženi, blizu pa sva si že od leta 1993, ko sva se spoznala na snemanju filma Polja smrti. To je res žalostna situacija," je po poročanju portala Deadline povedal režiser.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Rožice so zacvetele
22. 02. 2023 11.21
+5
V gore in pod vodo se ne hodi sam.