Ja, Chef!

Padla je zadnja klapa Ja, Chefa!: Vse skupaj je zelo čustveno

Ljubljana, 04. 04. 2023 09.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
Katja Dobrijević
Komentarji
41

V začetku aprila 2023 minevata dobri dve leti, odkar je ekipa producenta Matjaža Stražišarja začela snemati humoristično serijo, ki je le nekaj mesecev po začetku dokazala, da bo več kot le priljubljena. V studiu serije Ja, Chef! je namreč padla zadnja klapa, ekipa je posnela vse dele, se v solzah in smehu poslovila od sodelavcev, s katerimi so se zadnji dve leti družili, in to obdobje za konec okronali s poslovilno zabavo, na kateri ni manjkal nihče. O občutkih ob zadnjem snemalnem dnevu smo poklepetali z Jurijem Zrnecem, Katarino Čas in Klemnom Janežičem. Piko na i pa je dodal generalni direktor Pro Plusa Branko Čakarmiš.

V prostorih, kjer se je zadnji dve leti snemala serija Ja, Chef!, je padla zadnja klapa. Ekipa, v kateri je na čelu producent Matjaž Stražišar, se je v solzah poslovila in na zaključni zabavi obujala spomine na dve leti sicer napornih, a izjemno zabavnih snemanj. 

Jurij Zrnec, Katarina Čas, Klemen Janežič, Mario Ćulibrk, Jernej Kogovšek, Matej Puc, Domen Valič, Tjaša Železnik in vsi drugi, ki jih na VOYO lahko spremljamo v seriji, so se poslovili od svojih likov in nas ob tem potolažili, da za gledalce vsega vendarle še ni konec. Posneli so še kar nekaj sezon, zato naj se oboževalci ne prestrašijo, da je tudi za njih konec te zgodbe. 

V studiu, kjer sta še zadnji snemalni dan stali kuhinja in restavracija, so nekatere stvari že začeli podirati, kar je prisotni ekipi strlo srce. "Žalosten sem," je ob koncu snemanja za 24ur.com povedal Jurij Zrnec in ob tem dodal, da so bila snemanja sicer izjemno naporna, a bi vse skupaj še enkrat ponovil, če bi lahko zavrtel čas nazaj. "Ljubo je bil dve leti en del mene, zaradi katerega sem lahko živel nekaj, kar sicer mogoče ne bi mogel. Dal mi je ogromno enih dobrih poznanstev, krasnih ljudi, enih drugih spektrov, ki jih v življenju ne moreš živeti. Mislim, da se bom kar dolgo poslavljal od Ljuba." Glavni igralec ekipo, s katero je tesno sodeloval toliko časa, opiše z eno besedo – družina. 

In Katarina Čas ter Klemen Janežič? "Midva sva končala mesec pred ostalo ekipo in sva zamudila to končno katarzo in sem bila že takrat blazno čustvena. Danes bom spet, sem pa izjemno vesela, da smo spet tukaj. Ja, to je zelo čustveno, dve leti smo bili nenehno skupaj," je povedala igralka, Klemen pa je k temu pristavil: "Absolutno je čustveno in absolutno bo še. V dveh letih se mi je življenje zelo spremenilo in moram reči, da sem na prizorišču vedno našel ljudi, s katerimi sem lahko predelal svoje naporne tedne, se z njimi pogovoril. Največja nagrada pri tej seriji je, da sem res užival in vsakega, ki ga srečam, sem vsakič znova vesel. Po dveh letih vikendov, ki smo jih dajali, je to res nekaj posebnega. Čutim predvsem hvaležnost."

Katarina Čas in Klemen Janežič
Katarina Čas in Klemen Janežič FOTO: Luka Kotnik

Oba v smehu povesta, da bosta pogrešala njuna skupna snemanja. "Pogrešala bom Piko," je povedala Časova, Janežič pa pristavil: "Jaz tudi!" Ob čem se najbolj nasmejita? Ob spominu na spore med njunima likoma, Piko in Luko. "Midva sva imela največ scen skupaj, od tega, da sva se morala kregati, do tega, da sva se ljubila in je vse skupaj zelo čustveno in je Klemen odličen v teh koreografijah. Mislim, da sem ga kar nekajkrat udarila, ker sem ga morala, seveda," je povedala Katarina, Klemen pa je dodal: "U, ja! To je treba prešteti, koliko klofut sem dobil od Katarine v seriji. Pa k temu jih prištejte še malo več, ker seveda nismo vse posneli v prvem poskusu."

O seriji pa je na prizorišču snemanja spregovoril tudi Branko Čakarmiš, generalni direktor Pro Plusa: "Ja, Chef! je tako uspešna serija, ker je verjetno ena najbolj smešnih serij, ki smo jih posneli, predvsem po zaslugi igralcev in igralk. Res smo izbrali slovenski igralski cvet. V seriji so najboljše igralke, najboljši igralci in vidi se, da oni uživajo in potem tudi mi kot gledalci uživamo."

Branko Čakarmiš v družbi Jurija Zrneca
Branko Čakarmiš v družbi Jurija Zrneca FOTO: Luka Kotnik

Pravi, da je pred nami še kar nekaj sezon, a ob tem doda, da ne sme preveč razkriti: "Veliko bo zapletov, dramatičnih, vsi se bodo srečno končali. Osebno se veselim 70. epizode, ki bo ostala zapisana v zgodovini slovenske televizije za vse večne čase. Prihajajo novi liki, novi igralci in nova razmerja. Zaključevale se bodo ljubezni, tako in drugače. Obetajo se prebegi h konkurenci, preobrazba restavracije. Veliko zanimivih reči."

In kaj si najraje pogleda na VOYO? Pravi, da Ja, Chefa! in Gospoda profesorja: "Predvsem uživam v naših serijah, ker uživam v igri naših igralcev, v slovenski glasbi, ki je podložena, uživam v scenarijih, ki so napisani za naše gledalce. Uživam v tem, da se da v Sloveniji narediti dobro serijo."

KOMENTARJI (41)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Komentator987
04. 04. 2023 13.32
+2
Kako so skupaj spravili še 6 sezon, če jim je že do zdaj v zadnjih delih zmanjkovalo nekih dobrih idej.
Grunf TNT
04. 04. 2023 13.20
+0
Žal si je nisem ogledal, sem probal ampak sem ze pred leti gledal originalno Rusko serijo Kuhinja po kateri je Ja Chef narejena. Če je bila pol tako smešna, ne dvomim da je super zadeva, bom pa vsekakor ob priliki pogledal celotno serijo tudi v Slovenščini.
Uporabnik1888402
04. 04. 2023 13.03
+0
Chef, kako se pa rece zenskem chefu? Zrnec: Napaka narave!! 😀😀
Vodnar.si
04. 04. 2023 12.59
-1
WF 40,pravi link si si nadel,zato ni čudno,kaj vse kvasiš
Hiccup
04. 04. 2023 12.32
-2
Škoda, odlična zabavna serija. Upam, da vidimo neko nadaljevanje ali pa spinoff.
grumf
04. 04. 2023 12.25
+1
Mogoče bi blo fajn ljudem še razložit, kaj je "klapa" v tem kontekstu zgoraj.. stavit grem, da lepemu številu bralcev to ni čisto jasno..
ćurkl
04. 04. 2023 12.09
+2
Dajte ljudem "iger", za "kruh" je (tako-in-tako) zmanjkalo ...
Šeldonkuper
04. 04. 2023 11.46
+0
prva sezona je bila dobra potem pa skoz slabše
yss
04. 04. 2023 11.39
+15
Tisti, ki vam niso všeč take serije, jih pač ne glejte, saj imate širok izbor ostalih bolj "intelektualnih" tipa "kmetija, ljubezen na vasi, sanjski moški-ženska, in seveda vse turške in španske žajfnice".Samo izbrati je treba v skladu s svojim nivojem intelekta..
WD40
04. 04. 2023 11.49
-5
plačujemo tudi mi ne samo ti tako da ne blebetaj
poper00
04. 04. 2023 12.02
+4
wd40 a nimaš tipke za drugi kanal .Ne blebetaj sam.
111111112
04. 04. 2023 12.31
+3
wd40 je že pokazal svoj intelekt čeprav wd40 je načeloma vseestransko pomaga ampak, ko se pretvori v človeško obliko pa še za zariba do konca
Grunf TNT
04. 04. 2023 13.24
+2
Kaj plačuješ, a Vojo.. Saj ni o vezno kot RTV
Zanesenjak
04. 04. 2023 11.16
+3
Meni osebno je "Gospod profesor" z naskokom boljša serija kot "Ja, Chef". Predvsem zato, ker je bolj pristna in ker zgleda razmerje med "Klavdijo in Samom" noro resnično. Poleg tega je "Vojc" izredno dobro prikazan, torej njegove odgovornosti, človeškost in šibkosti. V "Ja, Chef-u" pa se mi zdi preveč, zelo preveč, vključenih laži, za kar v realnem življenju ni prostora in zato mi je serija manj všeč. Po pravici povedano mi tudi, razen Ljubota, med glavnimi liki, ni všeč nikogaršnje igranje. "Gospod profesor" prinaša tudi množico tematik in problemov, hkrati pa je, mislim da je to sedaj bistveno, druga sezona precejšnja nadgradnja prve, kar pri "Ja, Chef-u" nisem opazil oz. se non stop vrtimo okoli vseh kombinacij kdo je s kom.. "Gospoda profesorja" lahko tudi večkrat gledam, "Ja, Chef-a" pa ne. Torej raje navijam za še veliko sezon "Gospoda profesorja". Seveda bi bilo z nadaljnjimi nadgradnjami tudi zelo tvegano doseči pribljubljenost med večino, ampak vseeno navijam in upam, da bo še veliko sezon.
Morgoth
04. 04. 2023 11.23
+5
202021
04. 04. 2023 11.30
+3
Hiccup
04. 04. 2023 12.30
+2
Mešate hruške in jabolka. Ja, Chef je izrazito humoristična serija z nekaj romantičnimi in tudi drugačnimi vložki. Serija Gospod profesor pa temelji na dramskem pristopu in skuša prikazati realnost življenja, pri tem pa doda nekaj humorističnih vložkov. Dva popolnoma različna, med seboj nepriperljiva žanra. Kot, da primerjal med seboj SAM DOMA in pa informativno večerno oddajo in se čudil kako to, da v SAM DOMA niso povedali nič o najnovejšem dogajanju na političnem parketu. Ko greste kupiti bicikel tudi prodajalca začudeno sprašujete kako to, da nima 4ih vrat, rezervnega kolesa, smernih utripalk in pa kam se natoči gorivo? Ti dve seriji sta si tako različni po sami zasnovi, da so si še jabolka in hruške bližje, vam pa ju je uspelo zmešati in celo primerjati med seboj.
Zanesenjak
04. 04. 2023 12.43
+4
Po svoje se strinjam, po svoje pa ne. Namreč igranje me bolj prepriča tam, v Profesorju. Oboje sta igrani seriji. Torej po igranju upam, da lahko primerjam. Če je pa humoristično to, da se v Chefu vsaka oseba neskončno mnogokrat zlaže in potem iz tega sledijo zapleti, potem sem pač še bolj prepričan, da mi Chef ni všeč. Če ne bi bilo Ljubota, bi bil zame pogreb.
Zanesenjak
04. 04. 2023 12.44
+3
Dajte prosim utemeljit malo svoje poglede. En stavek "ZA ali PROTI" je rahlo premalo zame.
tomjaz
04. 04. 2023 12.45
-2
Eno je dramski žarn, drugo je humoristični. Tudi igralka Vrbnjakova ve, kjer igra v obeh serijah, da se gre povsem različni seriji.
tomjaz
04. 04. 2023 12.59
-3
Najbolj smešno napišeš slabo igranje razen Ljubota, čeprav kar nekaj igralcev istih v obeh serijah... Pač rajši imaš dramo kakor humor in to je to konec debate.
tomjaz
04. 04. 2023 11.04
+12
Važno, da imate Super pare, kmetijo ter ostala sranja... Res, da to ljudje gledajo, celo smejejo(mi ni jasno kaj je sploh smešnega v teh šovih)...
AshBurton
04. 04. 2023 10.56
+9
Edina stvar ki vam je uspela v zadnjih recimo 20letih in vi grete to ukinit🤦!!!A slucajno pride ja chef hrvaske??
Nianana95
04. 04. 2023 11.05
+8
Vsega lepega je enkrat konec. Je pa res kot si rekel, v 20 letih ena res glednjiva serija.
Hiccup
04. 04. 2023 12.31
Kot vem, Ja Chef ni zraslo na slovenskih tleh, temveč je posneto po licenci.
Blue Dream
04. 04. 2023 10.40
+10
Škoda pa lih na voyo sm se hotu naročit
+3
Blue Dream
04. 04. 2023 10.32
+9
ko vidš tega Raya zravn veš kok je ura
Morgoth
04. 04. 2023 11.21
+2
Izbor glasbe Raay😂😂😂 Tip je plačan za izborih 10 komadov, ki se cel čas ponavljajo in se po navadi v samo eni besedi v besedilu ujemajo z dogajanjem.😂😂😂
Morgoth
04. 04. 2023 11.22
+2
Če odmislimo Raaya je drugače kul serija.
Blue Dream
04. 04. 2023 11.42
+3
M4h3r
04. 04. 2023 12.15
+1
Infiltrator
04. 04. 2023 10.29
+5
Juhuuuu,a bomo plesal ....
Blue Dream
04. 04. 2023 10.27
+8
Kva dela čredni marketing. zlate role
Blue Dream
04. 04. 2023 10.37
+4
hočem povedat da zlata rola ni noben kriterij umetniške vrednosti izdelka. aja sej res to sploh ni pomembno danes
WD40
04. 04. 2023 10.14
+0
to je dobro !! zdaj še pa datum prenehanja predvajanja

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.