24°C

Petminutne stoječe ovacije za Kristen Stewart na festivalu v Benetkah

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
AVTOR
P.Z. /
KOMENTARJI
17
Hollywoodska igralka, ki je v biografskem filmu Spencer upodobila pokojno princeso Diano, je bila deležna izjemnega navdušenja po premieri na filmskem festivalu v Benetkah. Vzhičeno občinstvo ji je, v spremstvu režiserja Pabla Larraína, ploskalo kar pet minut, kar je potrdilo prve pozitivne kritike filmskih strokovnjakov.

Kristen Stewart in čilski režiser Pablo Larraín sta bila prisotna na premieri filma Spencer, oba pomembna akterja te biografske stvaritve o princesi Diani pa sta se na koncu predvajanja močno objela. Razlog tiči v zadovoljstvu publike ob videnem. Na koncu sta si namreč prislužila dolge, kar pet minut trajajoče stoječe ovacije. Aplavz občinstva v beneški Sali Grande, ki kar ni prenehal, je oba presenetil, izjemen trenutek pa so ujeli tudi nekateri mediji in prisotni oboževalci filmske umetnosti.  

Kristen Stewart po premieri
Kristen Stewart po premieriFOTO: Profimedia

Spencer, ki na festivalu tekmuje za prestižnega zlatega leva, pripoveduje zgodbo princese Diane ob njenem božičnem obisku posestva Sandringham leta 1991. V eni od kraljičinih zasebnih rezidenc, ki se nahaja v angleškem Norfolku, se Diana sooči s svojimi največjimi strahovi in soprogovo družino. Sprejme namreč odločitev, da bo končala zakonsko zvezo s princem Charlesom, ki ga je v filmu upodobil Jack Farthing.

Za ogled vsebine z družbenih omrežij omogoči piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

Za svojo igro je Stewartova prejela že mnogo pozitivnih kritik, saj je kot princesa nastopila izjemno prepričljivo. Na novinarski konferenci ob prihodu na festivalsko prizorišče je novinarjem povedala, da je močno uživala tudi v fizični transformaciji za potrebe filma, saj so ji omogočili, da je bila videti višja: ''Počutila sem se mnogo bolj svobodna in živa in sposobna gibanja, tudi višja,'' je dejala. Komentirala pa je tudi Dianino življenje: ''Bila je tako izolirana in sama. Vsem je s svojo prisotnostjo ponudila nekaj svetlobe, vse, kar je želela, pa je, da je nekaj dobi tudi sama.''

Stoječe ovacije za igralko.
Stoječe ovacije za igralko.FOTO: Profimedia

PREBERI ŠE
Izjemna podobnost: Kristen Stewart kot princesa Diana

Film Spencer bo prvič za širšo javnost prikazan na ameriških tleh, to se bo zgodilo 5. novembra 2021.