Film/TV

Podeljene nagrade emmy: Zendaya presenečenje večera

Los Angeles, 21. 09. 2020 08.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Schitt's creek, nepričakovan hit majhne televizijske mreže, je na letošnji podelitvi nagrad emmy slavil kar devetkrat. Nagrado je med drugim odnesel tudi v kategoriji najboljše humoristične serije. Največje presenečenje večera pa je bil zagotovo triumf 24-letne Zendaye, ki je v kategoriji najboljše igralke v dramski seriji premagala Jennifer Aniston.

Zendaya se je prestižnega kipca razveselila za svojo delo v seriji Euphoria, s čimer je presenetila mnoge, saj sta za favoritki v kategoriji najboljše igralke v dramski seriji veljali starejši kolegici Jennifer Aniston za vlogo v The Morning Show ter Laura Linney, ki blesti v seriji Ozark. 24-letnica je ob sprejemu nagrade nekaj besed spoštovanja namenila vrhovni sodnici Združenih držav Amerike Ruth Bader Ginsburg, ki je umrla v preteklem tednu, in gledalce obenem spomnila na to, kako pomembno je, da se udeležijo prihajajočih volitev.

Zendaya je presenetila številne, postala je najmlajša zmagovalka v kategoriji najboljše igralke v dramski seriji.
Zendaya je presenetila številne, postala je najmlajša zmagovalka v kategoriji najboljše igralke v dramski seriji. FOTO: Profimedia

Serija Schitt's Creek, ki pripoveduje zgodbo o premožni družini, ki je prisiljena živeti v motelu, je prejela največ nagrad, slavila je kar v devetih kategorijah. Postala je najboljša humoristična serija leta, pobrala pa tudi nagrade za najboljše glavne igralce. Za delo v seriji so slavili igralci Catherine O'Hara, Eugene Levy, Daniel Levy in Annie Murphy. Prvič v zgodovini podelitve nagrad emmy je humoristična serija v istem letu slavila v vseh sedmih glavnih kategorijah, so sporočili organizatorji dogodka.

Voditelj Jimmy Kimmel je program povezoval pred prazno dvorano, nominiranci ter nagrajenci pa so se oglašali z različnih koncev sveta.
Voditelj Jimmy Kimmel je program povezoval pred prazno dvorano, nominiranci ter nagrajenci pa so se oglašali z različnih koncev sveta. FOTO: Profimedia

Zaradi pandemije letošnja prireditev ni postregla z rdečo preprogo, odsotno je bilo tudi občinstvo, podelitev pa so v živo prenašali na televizijskem programu ABC. Producenti so nominirancem omogočili ločene snemalne sete s kamerami in mikrofoni. Dogodek je povezoval Jimmy Kimmel, ki je ob tej priložnosti dejal: "To danes zvečer ni pomembno, covida ne bomo zaustavili, niti pogasili številnih požarov, je pa zabavno. In zabava je tisto, kar trenutno potrebujemo."

Kdo so zmagovalci v glavnih kategorijah: 

Najboljša dramska serija:

Nasledstvo (Succession)              

Najboljša humoristična serija: 

Schitt's Creek

Najboljša kratka serija:

Watchmen

Najboljši igralec v dramski seriji:

Jermy Strong, Succession

Najboljša igralka v dramski seriji:

Zendaya, Euphoria

Najboljši igralec v humoristični seriji:

Eugene Levy, Schitt's Creek

Najboljša igralka v humoristični seriji:

Catherine O'Hara, Schitt's Creek

Najboljši igralec v kratki seriji ali televizijskem filmu:

Mark Ruffalo, I Know This Much Is True

Najboljša igralka v kratki seriji ali televizijskem filmu:

Regina King, Watchmen

  • zacetni
  • VITALHIT
  • KLET KRŠKO
  • SWY
  • WIDEX
  • PEČJAK
  • NEPREMICNINE
  • LISCA

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

lukaspukase
25. 09. 2020 16.43
Joj Janševi in Trumpovi oboževalci že pluvajo po igralki,ker je temnopoltna. Ni čudno ,da je JJ na vladi,če so ga taki rasistični loleki volili.!
GRoman
21. 09. 2020 12.27
-1
Bogi Kimmel, ki se je moral dreti BLM in kimati rasističnemu Andersenemu..
migo
21. 09. 2020 10.11
+10
Joj ena temnopolta dobila nagrado in ze neumni komentarji. Zendaya je super igralka, v intervjujih se vidi, da je trdno na tleh, spostljiva, nasploh kul oseba
Iluzionist
21. 09. 2020 09.56
+3
Vsi drugi so navedeni z imenom in priimkom, samo ona ne.
pomaranča
21. 09. 2020 09.49
+8
Zendaya ni bila zame nič posebnega, dokler je nisem gledala v seriji Euphoria. Vrhunsko. Tudi Hunter Schafer bi si ga zaslužila.
Nellika25
21. 09. 2020 09.22
+6
Nobena od njiju ni nek presezek od igralke.. Se pa ve zakaj je Zandeya bila v prednosti. Ampak seveda ko gredo zadeve v obratni smeri.. Se pa takoj spregledajo oziroma so ne obstoječe
Tylers
21. 09. 2020 08.30
+16
A so dovolj črnih nominirali?