Film/TV

Premiero filma Furiosa pospremil sprevod Harley Davidson motorjev

Ljubljana, 24. 05. 2024 21.14 | Posodobljeno pred 31 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Pa je prišel tudi v Slovenijo. Dolgo pričakovana predzgodba filma Pobesneli Max: Cesta besa z Chrisom Hemsworthom in Anyo Taylor-Joy v glavni vlogi, je v sredo doživela premiero v slovenskih kinematografih. Kot se za film Furiosa spodobi, so ga organizatorji počastili s prav posebnim dogodkom, sprevodom legendarnih Harley Davidson motorjev, nad katerimi so bili obiskovalci navdušeni. Pa ne samo nad motorji, temveč tudi nad samim filmom, ki je ponovno privabil veliko znanih obrazov.

Naslednjih nekaj mesecev bo tudi v slovenskih kinematografih mogoče spremljati priljubljena Chrisa Hemswortha in Anyo Taylor-Joy. V Slovenijo je namreč prišla dolgo pričakovana predzgodba filma Pobesneli Max: Cesta besa, v kateri sta pod taktirko nagrajenega filmskega režiserja Georgea Millerja, zablestela omenjena igralca. 

Kot se za film z naslovom Furiosa spodobi, so organizatorji poskrbeli tudi za veličastno premiero. Na filmska platna so ga namreč pospremili s sprevodom in razstavo legendarnih Harley Davidson motorjev. Za vse žejne ni manjkal niti koktajl izpod rok barmanov, za vse tiste, ki so si želeli fotografijo s katerim od junakov iz filma, pa so poskrbeli cosplayerji Klara Čotar, Bernard Šutič, Valentina Mandzhi, Klara Štampar, Matic Gaiser in Anja Kastelic, ki so s svojimi izvirnimi kostumi in energijo pričarali pravo Puščo sredi Ljubljane.

Film je na sedeže kinodvoran privabil tudi številne znane obraze, med drugimi Challeta Salleta, Pera Martića, Andreja Rakarja – Dreyja, Marcela Štefančiča Jr., Ivano Novak, Ivano Zotel, Tino Mentol Ujčič, Roka Gomboca, Davida Dobrikovica, Aleša Bravničarja, Niko Čuk in številne druge. "Gre za izjemno dovršeno kreacijo, ki drži gledalca na robu sedeža od prve do zadnje sekunde. Vrhunski CGI in odlična igra in zgodba ter Pobesneli Max cameo so naredili ta del sage res epski," je film pohvalil Bravničar, veterinarka in ustvarjalka vsebin na družbenih omrežjih Nika Čuk pa je izpostavila, da gre za odlično kinematografijo in pravo adrenalinsko doživetje, kot je značilno za sago Pobesneli Max. Vsi obiskovalci so se strinjali, da je film preprosto navdušil.

Furiosa: del sage Pobesneli Max je težko pričakovana vrnitev legendarnega distopičnega sveta, ki ga je Miller pred več kot 30 leti ustvaril z vplivnimi filmi Pobesneli Max. Ko svet propade, mlado Furioso ugrabi horda motoristov, ki jo vodi Warlord Dementus. Ko opustošijo skozi Puščo, naletijo na Citadelo, ki jih vlada The Immortan Joe. Medtem ko se Tirani borijo za prevlado, mora Furiosa preživeti številne preizkušnje, da bi našla pot nazaj domov.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Sickk 2
25. 05. 2024 18.28
+1
😵‍💫🤢