Film/TV

Režiser z oskarjem nagrajenega Parazita bo režiral svoj prvi animirani film

Seul, 17. 05. 2021 15.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, A.R.
Komentarji
1

51-letni južnokorejski režiser Bong Džun Ho, ki je lani za film Parazit prejel oskarja za režijo, bo režiral svoj prvi animirani film. Računalniško animirana globokomorska pustolovščina v korejskem jeziku se bo spopadala z dramo, ki se dogaja med globokomorskimi živalmi in ljudmi.

Bong Džun Ho bo režiral animirani prvenec o globokomorski pustolovščini .
Bong Džun Ho bo režiral animirani prvenec o globokomorski pustolovščini . FOTO: Profimedia

Bong Džun Ho bo pri animiranem prvencu sodeloval s produkcijsko hišo za vizualne učinke 4th Creative Party, ki je bila udeležena tudi v nastanku njegovih celovečercev The Host (2006), Ledeni vlak (2013) in Okja (2017). Studio je znan tudi po sodelovanju s Park Čan Vukom pri filmih Stari (2003), Stoker (2013) in Služkinja (2016).

Po pisanju portala ScreenDaily Bong Džun Ho animirani projekt pripravlja že od leta 2018, januarja pa je dokončal scenarij. Trenutno piše scenarij za igrani film v angleškem jeziku, ki bo njegova naslednja produkcija, tej pa bo sledila animirana globokomorska pustolovščina v korejščini.

Bong Džun Ho je februarja potrdil, da je dokončal enega od dveh novih scenarijev, ki ju je med pandemijo pripravljal po svetovno uspešni srhljivki Parazit (2019). "Ob pisanju teh dveh scenarijev se počutim, kot da si razpolavljam možgane," je po navedbah portala IndieWire februarja dejal režiser, preden je povedal, da je enega dokončal.

Bong Džun Ho je lani prejel oskarja za režijo filma Parazit.
Bong Džun Ho je lani prejel oskarja za režijo filma Parazit. FOTO: AP

Obstoj omenjenih filmov je razkril že v zaodrju oskarjev leta 2020. Enega od njiju je opisal kot korejski film, ki se dogaja v Seulu, z značilnimi srhljivimi in akcijskimi elementi. Sliši se, kot da je to omenjena animirana pustolovščina, navaja IndieWire.

Celovečerec v angleščini pa je opisal kot dramo, ki temelji na resničnem dogodku iz leta 2016. "Seveda ne bom vedel, dokler ne končam scenarija, a polovica filma bo umeščena v Veliko Britanijo, polovica pa v ZDA," je dejal Bong Džun Ho. Druge informacije o obeh filmih za zdaj še niso znane.

Bong Džun Ho je med pandemijo sodeloval tudi z Adamom McKayem pri povzetku zgodbe za prihajajočo TV-serijo Parazit. Serija je umeščena v isti svet kot svetovno uspešni celovečerec, a ima lastno izvirno zgodbo, še navaja portal IndieWire.

Koronavirus pasica nova
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Uporabnik1921539
17. 05. 2021 16.50
Parazit je tako dober film,da sem osupnil.Nad idejo,scenarijem,razpletom.Ne neko USA sr....