Film/TV

Robin Wright na festivalu Sundance z režiserskim prvencem Land

Los Angeles, 02. 02. 2021 08.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, P.Z.
Komentarji
3

Ameriška igralka si je dolgo želela stopiti za kamero. Dokončno se je opogumila šele potem, ko si je nekaj izkušenj nabrala kot režiserka desetih delov serije Hiša iz kart, v kateri se je pojavila v vlogi Claire Underwood. Sedaj pa je v sklopu festivala Sundance premiero dočakal njen težko pričakovani celovečerni prvenec Land.

Robin Wright je ob premieri filma na Sundanceu, ki poteka med 29. januarjem in 3. februarjem, povedala, da ji je zagotovo prav možnost režije nekaj delov serije Hiša iz kart dala samozavest, da se je lotila celovečerca. Igralka v filmu tudi nastopa v vlogi protagonistke Edee, ki se po veliki osebni tragediji odloči zaživeti sama v prekrasni, a neizprosni divjini Wyominga. Ustali se v zapuščeni koči, kilometre daleč od civilizacije, a težko shaja, dokler se ji ne pridruži lokalni lovec.

Robin Wright med spletnim pogovorom v sklopu filmskega festivala Sundance.
Robin Wright med spletnim pogovorom v sklopu filmskega festivala Sundance. FOTO: Profimedia
Robin Wright si lahko v priljubljeni seriji Hiša iz kart ogledate vsak ponedeljek v večernih urah na POP TV.

"Zakaj sem ustvarila ta film? Gre za opomnik, da potrebujemo drug drugega," je v spletnem pogovoru v sklopu festivala povedala Wrightova. "Ves čas se srečujemo s stiskami in po navadi sta sočutje in prijaznost druge osebe tista, ki nam pomagata prebroditi težko obdobje ... Mislim, da se ta hip s tem lahko prav vsi poistovetimo," je še dodala.

Film Land je režiserski prvenec Wrightove, v njem pa je tudi zaigrala.
Film Land je režiserski prvenec Wrightove, v njem pa je tudi zaigrala. FOTO: Profimedia

Po pisanju Varietyja se je igralka v filmu odlično znašla pred in za kamero, njen film pa je revija označila za "prekrasen haiku". Snemali so 29 dni na odročni lokaciji v kanadski Alberti, kot je dejala igralka, pa je bilo le en dan toplo, nato pa se je začela zima. Družbo so jim delali tudi medvedi. Eden od njih si je celo postregel s hamburgerji, ki so bili namenjeni ekipi.

Robin je z ekipo snemala v divjini Wyominga.
Robin je z ekipo snemala v divjini Wyominga. FOTO: Profimedia

Film naj bi bil v distribuciji od 12. februarja naprej, sicer pa si ga je ob 71 filmih mogoče ogledati prek spletne platforme filmskega festivala Sundance, ki se zaključuje z jutrišnjim dnem.

Koronavirus pasica november
Koronavirus pasica november FOTO:
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ćurkl
02. 02. 2021 09.47
Spomnim se je še iz časov, ko je igrala v eni "žajfnci", ki so jo predvajali na eni od naših televizij.
ZRC
03. 02. 2021 11.01
Evforična veverica
02. 02. 2021 09.37
+1
Srecno,dekle. You go girl! :)