Film/TV

Rowlingova: Prosili so me za sodelovanje v oddaji, a sem ga zavrnila

London, 30. 08. 2022 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Britanska pisateljica J. K. Rowling se je končno odzvala na številna ugibanja o tem, zakaj se ni pojavila v posebni oddaji ob 20. obletnici filmov o Harryju Potterju. Dejala je, da je vabilo za sodelovanje sicer prejela, a ga ni sprejela, ker se ji je zdelo, da gre bolj za dogodek, ki se tiče filmov o mladem čarovniku in ne knjig, ki jih je napisala.

Lani so se ob 20. obletnici filma Harry Potter in kamen modrosti zbrali vsi zvezdniki franšize, ki so obujali spomine s snemanja kar osmih filmskih uspešnic. Pisateljica J. K. Rowling, ki si je izmislila ta čarobni svet, je bila edina izmed večjih imen, ki se ni pojavila v oddaji, kjer so uporabili zgolj odseke iz njenega intervjuja iz leta 2019. Njeno odsotnost so opazili tako kritiki kot oboževalci, ki so domnevali, da se na srečanju ni pojavila zaradi njene javne podobe, ki je bila zaradi njenih kontroverznih izjav o LGBTQIA+ skupnosti v zadnjih letih precej očrnjena.

J. K. Rowlingova je dejala, da je ustvarjalci niso izključili iz oddaje Vrnitev na Bradavičarko.
J. K. Rowlingova je dejala, da je ustvarjalci niso izključili iz oddaje Vrnitev na Bradavičarko. FOTO: Profimedia

Na vprašanje, zakaj se ni pojavila v posebni oddaji Vrnitev na Bradavičarko, je v intervjuju za Virgin Radio sedaj končno odgovorila sama. Ko je voditelj Graham Norton dejal, da so jo iz obletnice izključili, je dejala: "Dejansko me niso. Vprašali so me, ali želim biti v oddaji. Odločila sem se, da tega ne želim. Mislim, da so se bolj osredotočili na filme kot na knjige. Nihče mi ni rekel ne. Vprašali so me za sodelovanje, a sem ga zavrnila."

Igralci, ki so nastopili v uspešnih filmih o Harryju Potterju, so ob srečanju razkrili številne skrivnosti, ki so se dogajale v ozadju snemanja filmov o mladem čarovniku in njegovih prijateljih. Emma Watson je spregovorila o tem, da je na snemanju gojila simpatijo do soigralca Toma Feltona, Daniel Radcliffe, ki je zaigral glavnega junaka, pa je gledalce presenetil, ko je prebral ljubezensko pismo, ki ga je napisal soigralki Heleni Bonham Carter.

  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Hanza Plast
30. 08. 2022 10.25
+2
Sportnice, ki zagovarjajo trans bi videl, ko bi ena taka "zenska" se "odlocila", da tekmuje v zenski konkurenci. Celo zivljensko delo, treningi in odrekanja bi bili zaman. Bi bile se vedno istega mnenja?
Cogo
30. 08. 2022 08.03
+6
Ženska je bogata, ima svoje mnenje o lgbt ipd in ji ni treba prenašati teh levičarskih budslaštin. Jo podpiram 100%
Blue Dream
30. 08. 2022 08.10
+5
Space Voyager
30. 08. 2022 08.50
+7
Mislim, da moramo neke logične osnove vseeno obdržati, sicer družba utone v neumnostih. Dokler ti med nogami binglja, si moški. Ko imaš žensko spolovilo in maternico, si ženska. Pustimo nujne medicinske posege, to ni tema določanja spolov. Imamo pa ljudi, ki bi radi bili danes to, jutri ono, ali pa se kar določali v odstotkih moškega in ženske. To pač ne gre, na tak način ni mogoče določati ne pravic in ne omejitev, ki izhajajo iz razlik med spoloma. Kot primer; če "bivšim moškim" pustimo prosto tekmovati v ženskem športu, "originalne ženske" v večini športov ne morejo konkurirati.
Blue Dream
30. 08. 2022 08.55
+0
Space Voyager
30. 08. 2022 10.58
+3
SpammEx, ja, kaj je z njimi? Kakšen je njihov delež? Pravil ne smeš nikoli postavljati na podlagi izjemno majhnega deleža izjem. Lahko pa njihov status eksplicitno urediš.