Film/TV

Ryan Gosling bo na podelitvi oskarjev zapel pesem iz filma Barbie

Los Angeles, 28. 02. 2024 07.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ryan Gosling se bo na 96. podelitvi oskarjev še enkrat prelevil v vlogo Kena in pred znanimi obrazi zapel pesem iz filma Barbie. 43-letnik bo uspešnico I'm Just Ken, s katero je navdušil v filmu, zapel na prireditvi 10. marca, istočasno pa se bo potegoval tudi za zlati kipec v kategoriji najboljšega stranskega igralca.

Ryan Gosling, ki je nedavno nastopil v filmu Barbie, se bo na podelitvi oskarjev postavil v vlogo pevca in pred zbranimi zapel uspešnico I'm Just Ken. 43-letnik je sicer znan po tem, da ima lep glas, leta 2007 pa je celo izdal samostojni glasbeni album, ki ga je poimenoval Put Me in the Car, bil pa je tudi član glasbene skupine Dead Man's Bones.

Ryan Gosling bo na podelitvi oskarjev zapel pesem I'm Just Ken.
Ryan Gosling bo na podelitvi oskarjev zapel pesem I'm Just Ken. FOTO: AP

Igralec se sicer s pesmijo ne bo potegoval za oskarja v kategoriji najboljše originalne pesmi, je pa nominiran za najboljšega stranskega igralca za vlogo v omenjenem filmu, ki ga je režirala Greta Gerwig.  

Gosling je pred mesecem za Variety dejal, da ga organizatorji še niso povprašali, če bi pesem zapel med podelitvijo najprestižnejših filmskih nagrad, ki jih podeljuje Akademija filmskih umetnosti in znanosti. "Morda predstavljam preveliko tveganje, da bi me povabili k temu, in ne vem, kako bi to delovalo, a sem pripravljen pristati na to," je takrat dejal in se hkrati še pošalil: "To je himna, torej bomo potrebovali proračun."

Tekstopisec Mark Ronson je izkoristil priložnost za sodelovanje s scenaristko in režiserko Greto Gerwig pri zvočnem posnetku za Barbie – vendar ni pričakoval, da bo pesem I'm Just Ken postala svetovna uspešnica.

"V scenariju ni bilo predvideno, da bo Ryan tudi pel. Razmišljali smo, da bomo morda dodali tudi pesem," je za People dejal Ronson. "On je tragična druga izbira, saj sem želel, da bi gledalci čutili njegovo bolečino. Pesem je zvenela kot demo Beach Boys, balada. Poslal sem jo Greti, njej pa je bila zelo všeč. Sporočila je, da jo je zavrtela Ryanu, on pa je izrazil željo, da bi jo zapel v filmu. Bil sem zares šokiran," je še razkril Ronson.

Prireditev ob podelitvi oskarjev bo vodil Jimmy Kimmel, med znanimi podeljevalci nagrad pa so za zdaj Mahershala Ali, Nicolas Cage, Jamie Lee Curtis, Brendan Fraser, Jessica Lange, Matthew McConaughey, Lupita Nyong'o, Al Pacino, Michelle Pfeiffer, Ke Huy Quan, Sam Rockwell, Michelle Yeoh in Zendaya.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

JOSEPH HAYDN
28. 02. 2024 14.30
+1
Vse za promocijo tega drugokategornega filma, da če že nagrad ne bo, bo vsaj pozornost