Seznam filmov, ki so si jih ljudje najraje večkrat zavrteli

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
AVTOR
K.D. /
KOMENTARJI
6
Kateri film ste si največkrat ogledali? Spada vaš najljubši film vseh časov, ki ga znate na pamet, na spodnji seznam? Nova raziskava je na lestvico top 20 uvrstila filme, ki so si jih ljudje najraje ogledali, čeprav so ga videli vsaj enkrat.

Britansko podjetje Now TV je naredilo raziskavo, katere filme si ljudje najraje zavrtijo še enkrat. Kateri filmi so tisti, ki se jih gledalci nikoli ne naveličajo in jih lahko gledajo več kot enkrat? Akcijski film, ki je zdaj že del filmske zgodovine, Umri pokončno, se je uvrstil na vrh seznama. Na drugem mestu je Umazani ples, na tretjem pa Čarovnik iz Oza. Nova raziskava kaže, da so Britanci prve tri filme v življenju videli vsaj dvanajstkrat.

Bruce Willis v Umri pokončno
Bruce Willis v Umri pokončno

Med bolj priljubljenimi je tudi saga Vojna zvezd. Med top 20 so se uvrstili kar trije filmi franšize. Anketiranci naj bi tri filme franšize videli vsaj enajstkrat. Desetkrat so videli Moje pesmi, moje sanjein Levjega kralja ter Sobotni klub.

Direktorica podjetja, ki je delalo raziskavo, je povedala:"Jasno je, da so to filmi, med katerimi se lahko lepo udobno namestimo na kavču in se pokrijemo z mehko odejo. Ni ga čez dobro klasiko, ki prežene vse skrbi in v nas prebudi nostalgijo."

Lestvica 20 največkrat gledanih filmov:

Umri pokončno
Umazani ples
Čarovnik iz Oza
Vojna zvezd: Novo upanje
Vojna zvezd: Imperij vrača udarec
Vojna zvezd: Jedijeva vrnitev
Mary Poppins
Moje pesmi, moje sanje
Nazaj v prihodnost
Sobotni klub
Levji kralj
Neverjetni
Rocky
Izganjalci duhov
Pošasti, Inc.
Smrtonosno orožje
Top Gun
Harry Potter in Kamen modrosti
Boter
Žrelo