Film/TV

Studio Warner Bros želi posneti še več filmov o Harryju Potterju

Burbank, 07. 11. 2022 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Filmski studio Warner Bros je na podlagi knjižne uspešnice Harry Potter posnel osem filmov, kasneje pa še franšizo Magične živali, ki se dogaja desetletja pred Potterjevim rojstvom. Z britansko pisateljico, ki je ustvarila ta uspešen, predvsem pa dobičkonosen čarovniški svet, želi studio sedaj ponovno sodelovati.

David Zaslav, direktor produkcijskega podjetja Warner Bros, je na konferenci z investitorji dejal, da se bo podjetje v prihodnosti osredotočilo na franšize. "Že 13 let nismo imeli filma o Supermanu. Filma o Harryju Potterju nismo posneli že 15 let. DC filmi in Harry Potter filmi so Warner Brosu v zadnjih 25 letih prinesli veliko profita." 

Se obetajo novi filmi o Harryju Potterju?
Se obetajo novi filmi o Harryju Potterju? FOTO: Profimedia

V nadaljevanju je direktor izpostavil še druge filme in serije, ki so podjetju prinesli veliko uspeha, med drugim trenutno predvajana Zmajeva hiša in že končane uspešnice, kot sta seriji Igra prestolov in Seks v mestu ter filmska trilogija Gospodar prstanov. Dejal je, da se želijo osredotočiti na priljubljene filme, zaradi katerih bodo ljudje predhodno odšli z večerje. "Takih imamo veliko. Batman, Superman, Aquaman, če nam v prihodnje uspe narediti nekaj z J. K. Rowling v zvezi s Harryjem Potterjem," je izpostavil Zaslav o viziji podjetja.

Studio Warner Bros je izdal osem filmov o Harryju Potterju, ki so izšli med letom 2001 in 2011, po poročanju Hollywood Reporterja pa so v blagajno prinesli 7,7 milijarde evrov. Leta 2016 je izšel prvi del franšize Magične živali, ki se dogaja v istem čarovniškem svetu, scenarij zanj pa je napisala Rowlingova. Tretji del Magične živali: Dumbledorjeve skrivnosti je izšel aprila letos in zaslužil približno 400 milijonov evrov, v prihodnjih letih pa naj bi posneli še četrti in peti del.

Rowlingova je sicer v zadnjih nekaj letih v medijih dvigala precej prahu s svojimi izjavami o transspolnih osebah, ki so jih pripadniki skupnosti LGBTQIA+ označili za transfobne in žaljive. Njene besede so ostro obsodili številni zvezdniki, med njimi tudi Daniel Radcliffe, ki je nedavno pojasnil, da je moral javno spregovoriti, saj se ne bi mogel pogledati v ogledalu, če ne bi rekel ničesar. "Zelo močno sem čutil, da moram takrat nekaj reči, še posebej, ker sem po končanem Potterju spoznal veliko kvir in trans otrok ter mladostnikov, ki so se s Potterjem močno identificirali. Ko sem tisti dan videl, da so bili prizadeti, sem jim želel sporočiti, da vsi v franšizi nimajo takega stališča. To je bilo zelo pomembno."

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Apostol1
30. 08. 2023 09.19
+1
Sam osebno imam zelo rad fantazijske filme , toda filmi o Harryu Potterju me nikoli niso pritegnil , čeprav so bili izjemno uspešni. So me pa navduševali filmi kot so Gospodar prstanov , nadaljevanka Igra prestolov in še kaj. Nikakor pa ne Harry Potter in njihova druščina. Pač vsak posameznik ima svoje predstave o tem ali onem in hvala bogu , da je tako.
dannyer
07. 11. 2022 12.47
+1
WB so prenehali z woke agendo ker jo ljudje zavračajo in ne prenaša denarja. tudi ti igralci ki so sedaj tak opogumni da ne branijo ženske amoak moške ki to mislijo da so. bodo praj la islej morali popustiti če bodo hoteli iemti denar. studio odprel pisateljico ne pa te Woke
Radiate
07. 11. 2022 09.50
+1
Alternativni naslov: Warner bros želi pocuzati zadnje kaplje $$$ iz franšize
c00kies
07. 11. 2022 08.34
+4
Ma naj že pustijo tega kosmatega lončarja pri miru. Z magičnimi živalmi so popolnoma uničili dobro franšizo.