Film/TV

Superheroj Šazam in njegove mišice: gledalci podvomili v igralčevo izklesanost

Los Angeles, 29. 02. 2024 12.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Postati mišičast superheroj je zelo zahtevno delo. To je na lastni koži izkusil tudi ameriški igralec Zachary Levi, ki se je na vlogo Šazama pripravljal kar 18 mesecev. Da bi dosegel videz, ki si ga je zadal sam (in tudi producenti filma), se je lotil striktnega režima treningov in prehrane. A kot je povedal, je takšen izziv na koncu dneva lahko tudi zelo dobrodošel. Pravi, da se nikoli ni počutil bolje, dodal pa, da ne razume nekaterih komentarjev gledalcev filma.

"Zelo sem hvaležen za to izkušnjo. Plačan sem, da sem lahko v najboljši formi svojega življenja," je med snemanjem filma Šazam! povedal ameriški igralec Zachary Levi in dodal: "Močnejši sem kot kdaj koli prej, poleg tega pa res vlagam v svoje zdravje in dobro počutje."

Ko je sprejel vlogo, se je odločil, da se bo z ekipo poskusil dogovoriti, da bi čim več stvari posnel sam, da bi uporabili čim manj kaskaderjev in dvojnikov. Tudi pri fizično zahtevnejših scenah. "Res sem želel sam narediti kar se da veliko. Toliko, kot bi mi dovolili. Če snemam komedijo ali dramo, oponašam normalno življenje, kjer načeloma ni nekih večjih fizično zahtevnih točk. A to počnem ves čas. Biti superheroj pa je nekaj novega. Poleteti z roba visoke stavbe, streljati elektriko iz konic prstov in vse te eksplozije! Noro!"

Šazam!
Šazam! FOTO: POP TV

Treningi, dieta in pridobljenih 11 kilogramov v dveh mesecih

Levi je za vlogo treniral petkrat ali šestkrat tedensko, največkrat je bilo v trening vključeno dvigovanje uteži, poleg tega pa so mu trenerji skupaj z nutricionisti pripravili jedilnik, ki se ga je moral držati brez izjeme. "Na začetku sem jedel 3500 do 4000 kalorij dnevno in dvigoval kar se da težke uteži. Tako sem v prvih dveh mesecih pridobil 11 kilogramov in šele nato smo začeli s pravim izklesavanjem telesa."

Pozneje je najtežje uteži zamenjal z manjšimi in s povečevanjem ponovitev, kar pomeni, da je začel delati na globokih mišicah. "Telo smo na tej točki začeli izoblikovati, poleg tega smo se posvetili tudi gibljivosti."

Šazam!
Šazam! FOTO: POP TV

A vsi treningi, ki se jih je udeleževal, niso bili koristni samo za izklesano telo, ki ga je nujno potreboval za vlogo Šazama. S pomočjo strokovnjakov je popravil svojo telesno držo in oporo stopal. "Kot visok moški (Levi meri 191 centimetrov, op. a.) sem se vedno držal precej sključeno, z rameni naprej in trenerji so v času priprav na vlogo to uspeli popraviti. Poleg tega sem ojačal stopalni lok, kar omogoča boljši oprijem pri hoji in s tem pravilnejšo hojo. Moja boljša telesna drža zdaj pomaga tudi boljšemu delovanju mojega mišično-skeletnega sistema, s čemer posledično preprečujemo mnoge poškodbe."

Misterij herojske postave: je resnična? 

Čeprav se je Zachary na vlogo pripravljal 18 mesecev, se zaveda, da je videz vsakega superheroja odvisen tudi od njegove oprave. Kar nekaj oboževalcev se je ob filmu spraševalo, če ima igralec res takšno postavo in ali so to vse, kar je videti, ko je oblečen v obleko, njegove mišice. 

"Najbolj neumna stvar pri vsem tem pa je, da so se ljudje sploh spraševali kaj takega. Kdor koli vsaj malo razume mišice, razume, da niso povsem naravne. Moja superobleka, oziroma vse superobleke, ki jih poznam, so malo dograjene, kar se tiče mišic. Seveda obleka še malo 'napihne' celoten videz mišičnjaka." Pravi, da niti Aquaman niti Superman nista takšne postave, kot ko sta oblečena v superobleko. "No, zame osebno niti ni možno, da bi imel takšno postavo, saj je veliko odvisno tudi od konstrukcije. A vprašanje, če je obleka kaj dodelana v tem smislu, je enako, kot če me kdo vpraša, če je v kokakoli sladkor. Seveda, da je."

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mijam75
29. 02. 2024 16.09
+2
S kakšnimi stvarmi se imajo gledalci čas ukvarjati... sploh v današnji dobi neštetih dgitalnih efektov, s katerimi naredijo pol filma. Kaj takim ljudem dogaja v glavi, ko gledajo jurski park ali harrya potterja... drugače pa zachary levi je bil top v Chucku, vloga pisana na kožo, ostalo pa ... bolj švoh, vsaj kar se tv tiče...
anabanana
29. 02. 2024 15.46
Pa ka si nor, kaka mišica🤨
G. Papež
29. 02. 2024 15.21
+3
Razvit, ko albanska industrija.
_Heisenberg_
29. 02. 2024 14.55
+2
En najslabsih filmou kar sem gledal
Kuku456
29. 02. 2024 14.52
+1
Naspikan full
RichPiana
29. 02. 2024 14.11
+1
Ne bodite naivni s temi treningi in kalorijami. Vsi "superheroji" so na anabolikih in potem na diuretikih. Ostalo so pravljice za otroke.
Sailer2
29. 02. 2024 13.58
izpahn si ramo ob takih bohotnih mišicah pa si out mogoče za cel lajf :D
Blue Dream
29. 02. 2024 13.00
+10
Se vidi da ta "bistri" gledalci take stvari gledajo