Film/TV

Umrl igralec, ki je v Titaniku upodobil prednika vdove direktorja OceanGata

Los Angeles, 27. 06. 2023 17.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V 95. letu starosti je umrl igralec Lew Palter, znan po vlogi Isidorja Strausa, ki je skupaj s soprogo življenje izgubil na krovu Titanika. Igralec je v filmski uspešnici uprizoril prapradedka Wendy Rush, soproge direktorja podjetja OceanGate, ki je minuli teden umrl v imploziji podmornice Titan. Lew Palter je umrl za posledicami pljučnega raka.

Hollywood se je poslovil od igralca Lewa Palterja, ki je v 95. letu starosti umrl za posledicami pljučnega raka. Njegovo smrt je za tuje medije potrdila hčerka Catherine Palter. Igralec, znan po vlogi v filmu Titanik, je sodeloval tudi v televizijskih oddajah The Flying Nun in LA Law, med letoma 1971 in 2013 pa je na šoli CalArts School of Theatre poučeval igro.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Kot učitelj je spremenil življenja ljudi," je dejala njegova hčerka, medtem ko je dekan šole dodal, da je pokojni igralec študente naučil, da so resnično vzljubili igralsko obrt. "V vsakem prizoru, igri in razredu je spodbujal globoko radovednost, skrb, intelekt in humor," je povedal Travis Preston. "Svoje študente je zelo spoštoval in vse je spodbujal, naj v svojem delu in življenju najdejo resnico."

V zadnjem času je lik, ki ga je igralec uprizoril v filmu Titanik, ponovno zaokrožil po medijih. Palter je namreč uprizoril Isidorja Strausa, ki je skupaj s soprogo življenje izgubil na krovu Titanika. Straus je bil prapradedka Wendy Rush, soproge Stocktona Rusha, direktorja podjetja OceanGate, ki je pretekli teden umrl v imploziji podmornice Titan.

Isidor in Ida Straus sta bila premožna zakonca in solastnika znane veleblagovnice Macy's, ki sta potovala v prvem razredu. Kljub možnosti rešitve sta se po besedah pravnuka odločila, da ostaneta na krovu. "Moj praded je dejal: 'Dokler ne vidim, da so vse ženske in otroci s te ladje v rešilnem čolnu, sam ne bom stopil nanj,'" je domnevne pradedkove besede povzel Paul A. Kurzman. Kot je še dodal Kurzman, je bila Idina hišna pomočnica, ki je preživela nesrečo, priča zadnjim trenutkom starejšega para. Kot je povedala, ju je velik val odnesel v ocean, takrat so ju tudi zadnjič videli živa. 

Ustvarjalci filma Titanik so zakoncu upodobili v prizoru, v katerem je starejši par objet na postelji, medtem ko sobo poplavlja voda. 

  • zacetni
  • VITALHIT
  • KLET KRŠKO
  • SWY
  • WIDEX
  • PEČJAK
  • NEPREMICNINE
  • LISCA

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Bolcn
27. 06. 2023 19.08
+4
Ka pa oni stari Ford v katerem je Jack brusil? Ma verjetno še vedno zarošene šipe...
MucaNeGrize
27. 06. 2023 17.58
+4
ja in...? ste tečni s temi titanaki v xy variantah..A potomci psa Murija , ki ga je imel krmar so ok ...?