Film/TV

V filmsko akademijo povabljena tudi Taylor Swift

Los Angeles, 29. 06. 2023 18.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Austin Butler, Ke Huy Quan, Keke Palmer in Taylor Swift so le nekateri od 398 umetnikov in vodstvenih delavcev filmske industrije, ki jih je ameriška Akademija filmskih umetnosti in znanosti povabila k članstvu.

V kolikor bodo vsi vabljeni sprejeli članstvo, bo skupno število članov Akademije filmskih umetnosti in znanosti naraslo z 10.665 na 10.817 članov, pri čemer je volilnih upravičencev za 96. podelitev oskarjev 9.375. Podelitev najbolj prestižnih filmskih nagrad bo 10. marca 2024. 

Austin Butler, Keke Palmer, Ke Huy Quan in Taylor Swift so vabljeni v filmsko akademijo.
Austin Butler, Keke Palmer, Ke Huy Quan in Taylor Swift so vabljeni v filmsko akademijo. FOTO: AP

Letos je med povabljenimi 40 odstotkov žensk, 34 odstotkov jih je del premalo zastopanih etničnih in rasnih skupnostih, 52 odstotkov pa jih ne prihaja iz Združenih držav Amerike. Med povabljenimi je veliko lanskih oskarjevih nominirancev, tako med igralci (Austin Butler, Paul Mescal, Stephanie Hsu in Kerry Condon) kot tudi med filmskimi ustvarjalci (Daniel Kwan in Daniel Scheinert, Colm Bairead, Edward Berger, Antonio Campos, Lukas Dhont, Ana Katz in Santiago Mitre). Med glasbeniki so med drugim povabilo dobili Taylor Swift, ker je napisala pesem za film Kjer pojo raki in za muzikal Mačke, Abel Makkonen Tesfaye - The Weeknd, ki je napisal pesem za filma Avatar: pot vode in Petdeset odtenkov sive, ter David Byrne, ki je med drugim napisal pesem za lanski zmagovalni film Vse povsod naenkrat.

"Akademija s ponosom sprejema te umetnike in strokovnjake v svoje članstvo," sta ob povabilu filmskih ustvarjalcev povedala izvršni direktor akademije Bill Kramer in predsednica Janet Yang. "Predstavljajo izjemen globalni talent v kinematografskih disciplinah ter so pomembno vplivali na umetnost in znanost filmov ter na ljubitelje filma po vsem svetu," sta pojasnila.

  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Inhumed
29. 06. 2023 20.08
+2
Zato pa oskarjev noben več ne jemlje resno.